Política 10/12/2019

MovemOrdino vol que els residents tinguin dues hores gratuïtes d'aparcament

Terceravia + Independents proposa una gestió econòmica sostenible per augmentar la capacitat inversora del comú

A. S.
3 min
Víctor Iriarte i Sandra Tudó en l'aparcament d'entrada a Ordino. / A.S.

OrdinoTenir dues hores gratuïtes als aparcaments amb barrera i que siguin gratuïts durant els migdies, les nits i també els diumenges, és una de les propostes principals pel que fa a infraestructures i serveis públics que duu en el seu programa MovemOrdino. Des de la candidatura, asseguren que aquesta necessitat d'aparcament ha anat sorgint a poc a poc perquè hi havia gent que deixava el vehicle durant tot el dia i feia falta una manera de controlar-ho, sigui amb parquímetres o amb aparcaments amb barrera.

Víctor Iriarte, número 6 de la llista, ha explicat que la seva intenció és mantenir els parquímetres i els pàrquings perquè "ja hi ha una inversió feta" i el que volen és "prioritzar als residents d'Ordino". Iriarte apunta que la gent de la parròquia ha de poder gaudir de dues hores gratuïtes per poder anar a restaurants, de compres o al Centre esportiu d'Ordino. A més, ha indicat que el sistema actual "no és l'adequat" i ha assegurat que s'han reunit amb associacions, com la d'hotelers i comerciants d'Ordino, i els hi han manifestat la seva preocupació, perquè el fet que sigui de pagament, suposa un inconvenient pels clients. "Considerem que no hi ha una necessitat urgent de tenir aquests aparcaments de pagament durant tot el dia", ha reiterat Iriarte, qui ha conclòs que la proposta pretén donar un avantatge i afavorir als residents de la parròquia.

Gestió econòmica sostenible

La candidatura Terceravia+Independents vol que la política econòmica del comú es basi en una gestió coherent i sostenible "per oferir els millors serveis dins d'una capacitat inversora i així anar reduint el deute progressivament", ha explicat Encarna Vàzquez, candidata a cònsol menor.

També ha admès que la concessió del camp de neu Ordino Arcalís a la societat Saetde "ha beneficiat les finances comunals amb una reducció del deute". Sobre aquest aspecte, ha indicat que consideren que és un bon tracte, després de l'anterior gestió deficitària del camp neu. Per altra banda, Vàzquez ha criticat la manca de transparència en aquest tracte de cessió i ha assegurat que si surten victoriosos el dia 15, des del primer minut establiran contactes amb la societat per tal de saber els plans de desenvolupament que aportin beneficis a la parròquia.

Lluita a dos

El cap de llista, Josep Àngel Mortés, ha assegurat, havent superat ja l'equador de la campanya i amb les sensacions del porta a porta, que la victòria estarà entre la candidatura d'En Comú per Ordino, que en els darrers quatre anys ha aconseguit el repte "d'assentar les bases perquè la parròquia esdevingui un referent en turisme de neu i de muntanya", i la llista de MovemOrdino encapçalada per Sandra Tudó.

D'aquesta manera, Mortés ha apel·lat al vot útil i a l'estratègic que permeti tirar endavant els grans projectes per la parròquia, ja que si es vota a la llista de Tudó, "aquests projectes difícilment es podran aconseguir". A més, ha recordat que cada vegada que Tudó fa declaracions "es contradiu", ja que els darrers quatre anys "ens ha aprovat pràcticament el 100% del nostre programa". Finalment, ha defensat que la candidatura que ell representa és més coherent.

Servei al ciutadà de 24 hores

Retornar a un servei al ciutadà de 24 hores, per part dels agents de circulació, és una de les accions que X'Ordino vol establir en cas de vèncer en els pròxims comicis. Enric Dolsa, candidat a cònsol major, ha recordat que en l'època del seu anterior comú, hi havia un agent de circulació disponible "que si feia falta anava a la farmàcia a buscar-te els medicaments". Des de la candidatura consideren que és un servei imprescindible que ha de retornar. A més, Dolsa ha indicat que no és problema del personal, perquè ha indicat que es pot fer un edicte i contractar-ne.

D'altra banda, Dolsa ha respost a les declaracions del candidat d'En Comú per Ordino, Josep Àngel Mortés, en les quals ha indicat que la lluita estarà entre ells i MovemOrdino. "M'agrada que digui això perquè igual és que estan espantats per no entrar", ha declarat Dolsa, qui ha afegit que Mortés deu estar molt nerviós perquè no votin a la seva candidatura, ja que aquests pronòstics ningú els pot saber.

stats