Política 17/11/2023

La negociació final amb la UE i l'habitatge centren la visita d'Espot i Ensenyat al copríncep episcopal

Es produeix la mateixa setmana que els dos mandataris s’hagin entrevistat amb el copríncep francès al Palau de l’Elisi

ANA
2 min
Un moment de la trobada entre el copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, el cap de Govern, Xavier Espot, i el síndic general, Carles Ensenyat.

La Seu d'UrgellEl copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, ha rebut aquest divendres a la Seu d’Urgell el cap de Govern, Xavier Espot, i el síndic general, Carles Ensenyat. La visita institucional es produeix la mateixa setmana que els dos mandataris s’hagin entrevistat amb el copríncep francès al Palau de l’Elisi. De fet, una part de la trobada ha girat entorn a la reunió de París i la segona visita que realitzarà el copríncep Emmanuel Macron al Principat l’any vinent.

L’actualitat de l’inici del curs polític, centrada en la fase final de la negociació per assolir un acord d’associació amb la Unió Europea i en la situació de l’habitatge -en concret, en el debat monogràfic que va tenir lloc dijous al Consell General-, han estat els temes centrals de la visita institucional d’aquesta tarda.

La trobada s’emmarca en el diàleg constant i fluid que mantenen els principals responsables de les institucions polítiques del país.

Entrega de credencials

Els ambaixadors de quatre països acreditats a Andorra han presentat aquest divendres les cartes credencials al copríncep episcopal, Joan-Enric Vives. L’acte, que ha comptat amb la presència de la ministra d’Afers Exteriors, Imma Tor, s’ha celebrat al llarg d’aquest matí al Palau Episcopal de la Seu d’Urgell. De fet, i de forma prèvia, dos dels quatre ambaixadors també han presentat les còpies d’estil a la ministra Tor, qui ha mantingut reunions de treball amb cadascun d’ells.

Concretament, han presentat les còpies de les cartes credencials a la ministra d’Afers Exteriors els ambaixadors de la Unió Europea i Angola, i, a part d’aquest dos països, també han presentat les cartes al copríncep episcopal els ambaixadors de la Xina i el Kazakhstan.

La cerimònia permet reforçar la cooperació bilateral amb aquests països i incrementar els lligams d’Andorra en l’àmbit internacional perquè els diplomàtics d’arreu puguin conèixer de primera mà les especificitats i realitats d’Andorra.

stats