Política 08/04/2019

Nomen i Clavera es queden fora

Andorra Sobirana ha obtingut un 4,63% dels vots, mentre que Units pel Progrés d'Andorra un 0,84%

Ara Andorra
2 min
Els candidats d'Andorra Sobirana segueixen l'escrutini dels vots. / T. N.

Canillo / Escaldes-EngordanyAndorra Sobirana, el partit liderat per Eusebi Nomen, no ha aconseguit obtenir representació al Consell General. Amb 822 vots, només han arribat al 4,63% dels vots escrutats. Els membres de la llista han seguit el resultat des de Canillo i, en veure el resultat, no han volgut fer una valoració de la llista nacional.

Si algun missatge ha marcat la campanya d'Andorra Sobirana, aquest ha estat els desaventatges que comportaria un acord d'associació tal com l'ha plantejat el Govern sortint. El 15% d'IVA imposat, la lliure circulació de persones i la pèrdua de sobirania del Consell General per part de la Unió Europa han estat alguns dels punts que han tractat al llarg de la campanya.

El somni que Alfons Clavera no ha pogut complir

El somni d'Alfons Clavera, cap de llista d'Units pel Progrés d'Andorra (UPA) d'arribar a cap de Govern, ha quedat en això, un somni del qual li ha tocat despertar i tocar de peus de terra davant de l'estrepitós resultat que ha obtingut a les eleccions generals. La formació de Clavera no ha pogut arribar ni tan sols a un 1% (0,84%) del total de votacions efectuades pels electors. Tot i això, el que fins ara era candidat ha assegurat que des d'UPA "continuarem treballant per la política andorrana i seguirem fent propostes polítiques".

Clavera ha justificat el seu fracàs dient que "no hem tingut temps de crear una formació política solida en tant poc de temps", i ha afegit però que "el nostre programa electoral i les nostres propostes feia molt de temps que les teníem ben clares". També ha manifestat que davant d'aquests resultats ha quedat ben clar "el bipartidisme existent al país".

Clavera proposava objectius en el seu programa electoral com la d'eliminar la figura de saig, augmentar el salari mínim a 1.400 euros i fins i tot impulsar programes de coordinació amb els serveis socials per detectar els problemes que pateix la infància, sense oblidar-nos dels incentius cap aquells propietaris de pisos que acceptessin llogaters amb animals de companyia. Totes elles, incloent-hi la simpàtica moneda pròpia i "exclusiva" per Andorra, hauran d'esperar que UPA reneixi de les seves cendres per poder fer-se realitat en una pròxima candidatura, en la qual, com ha dit Clavera, "esperem una millor organització per part nostre".

stats