Política 02/04/2019

Nomen qualifica d'"hipòcrites" a l'oposició

També assegura que Demòcrates "segueix sense mostrar la realitat de l'acord d'associació"

Marc R. Fort
2 min
Eusebi Nomen, cap de llista d'Andorra Sobirana. / M. R. F.

Andorra la VellaEusebi Nomen, candidat a cap de Govern per Andorra Sobirana, ha qualificat algunes formacions polítiques d'"hipòcrites". Nomen s'ha entestat un cop més a criticar l'acord d'associació de la Unió Europea. PS, L'A, SDP, teceravia i UPA "pateixen un alt grau d'hipocresia", ha sentenciat. "Aquestes formacions diuen que no han rebut cap mena d'informació sobre l'acord d'associació, però en canvi, asseguren amb contundència que no conté res sobre la lliure circulació de persones i que està tot per negociar", ha afirmat. Seguidament ha plantejat la següent pregunta: "Com pot ser que diguin que no saben res de l'acord, però en canvi sí que saben que dins l'informe aquestes clàusules no hi figuren?". En la resposta recauria l'explicació per la qual el candidat ha qualificat a les formacions amb el citat adjectiu.

Per altra banda, ha descrit a Demòcrates com una formació que "està realitzant una candidatura que no ha informat d'allò que ha negociat i que segueix sense mostrar cap mena de documentació i que contradiu allò que afirmen les institucions europees". Ha afegit també que, en canvi, Andorra Sobirana "avisa de la realitat i vol aprofitar les oportunitats que poden sorgir del nou model de relació que ha d'obrir Brussel·les per donar sortida a l'actual crisi de la Unió Europea".

Nomen, sota el lema 'Votar significa confiar. En qui confia vostè?', ha mostrat un document on s'hi reflecteixen certes condicions que Andorra hauria d'acatar en el cas que l'acord amb la Unió Europea s'aprovi definitivament. La primera d'elles és que Andorra hauria de fer importants cessions pel que fa al tabac, i també, estaria en l'obligació d'adaptar-se en matèria laboral i de Seguretat Social a la legislació indicada per la Unió Europea i apujar l'IVA a un mínim del 15%, entre d'altres. Nomen ha mostrat aquest informe a l'empresa familiar (EFA), la qual ha manifestat "preocupació" pel que fa a futur del país.

stats