Política 12/09/2019

L’oposició vol que els veïns decideixin el futur del Prat Gran en una consulta

Consideren que no es pot prendre la decisió a tres mesos de les eleccions comunals

T. Navarro
2 min
Sessió de consell de comú celebrada aquest dijous a Encamp. / T. N. (ANA)

EncampEls dos grups de la minoria del comú d'Encamp, PS + Independents i L'A + Independents, consideren que la decisió de comprar o no els terrenys del Prat Gran correspon a la ciutadania i que, per tant, el comú hauria de convocar una consulta a totes aquelles persones que resideixin a la parròquia i facin ús del parc. Ambdós coincideixen que les dates en què s'ha fet pública la proposta no són les més indicades. "Un bon gestor no presenta a tres mesos de les eleccions la compra o la pèrdua del parc", ha afirmat el conseller socialdemòcrata Joan Sans, afegint que ja havia traslladat dita proposta a la reunió amb els cònsols el mes de juliol. A més, considera una contradicció que el grup de la majoria defensi la zona com un "pulmó verd de la parròquia" quan al POUPE, aprovat el mes de juliol, es va delimitar el terreny com urbanitzable. En la mateixa línia, el conseller liberal Jordi Troguet no creu que la corporació hagi d'acceptar una despesa que haurà de pagar el proper comú.

El cònsol major de la parròquia, Jordi Torres, ha afirmat que durant el matí d'aquest dijous ha mantingut converses amb Casa Areny, propietària dels terrenys on s'assenta el Prat Gran, per explicar les conclusions extretes de la reunió de poble. "Són conscients que mentre estiguem en aquest impàs no ens exigiran que marxem quan acabi el contracte", ha dit, reconeixent que "més enllà del 31 d'octubre –data de finalització del contracte– no haurem d'esperar a donar una resposta". Torres ha insistit en què la decisió final es prendrà entre els consellers en una sessió de consell de comú.

Nova fase de l'escola bressol

Els tres grups s'han trobat en la sessió de comú que s'ha celebrat aquest dijous, on s'ha aprovat la segona fase de la remodelació de l'escola bressol del Pas de la Casa per un import de 3,7 milions d'euros. Donat que les obres s'allargaran durant l'any vinent, el comú ha previst una ordinació plurianual amb la qual el primer any es pagarien 214.000 euros i, de cara al 2020, s'abonarien els 3,4 milions restants. Si en la primera part de l'obra s'ha desplaçat un vial i s'ha erigit l'estructura del centre, la segona fase preveu la construcció de la segona planta i els acabats en un termini de deu mesos. Segons Torres, la infraestructura podria inaugurar-se "a finals del 2020 o principis del 2021".

Precisament el cònsol ha anunciat que, de les 159 sol·licituds rebudes per part dels negocis del Pas de la Casa afectats per l'esllavissada, 149 han resultat favorables o parcialment favorables. Les 10 restants eren deutores amb el comú, un dels factors que impedien als comerciants demanar les ajudes. Torres ha avançat que la compensació es farà de manera automàtica a través d'un descompte en els tributs. En total, els comerciants del Pas de la Casa rebran entre 30.000 i 35.000 euros.

Una sessió de consell de comú on també s'ha aprovat la construcció de dos aparcaments horitzontals, un a Hort de Godí i l'altre al Prat de Baró, amb un pressupost conjunt de 194.000 euros. També l'adjudicació del projecte d'un altre aparcament al Pedral, amb una partida de 5.000 euros. A més, s'ha aprovat la construcció d'un gimnàs per a la gent gran a la zona de Riberaigües, la remodelació d'una part del camí d'Engolasters i la connexió a la xarxa d'aigües pluvials entre Vila del Sol i el torrent del Pont, aquest últim per un import de 40.000 euros.

stats