Política 30/05/2019

Optimisme entre el sindicalisme pel nomenament de Vilamala

Creuen que pot suposar un avenç per a la materialització de les demandes dels treballadors públics

M. F.
2 min
El president del CFPA, Salvador Prieto, i els vocals Llorenç Martí i Lara Vilamala, acompanyats del seu lletrat, Josep Antoni Silvestre, durant la roda de premsa. / M. F.

Andorra la VellaSatisfacció entre el sindicalisme pel nomenament de Lara Vilamala. Aquest és el sentiment expressat després que des de l’executiu s’anunciés aquest dimecres que l’exsindicalista del Col·lectiu de Funcionaris de la Policia d’Andorra (CFPA) assumirà la secretaria d’Estat de Funció Pública. El món dels representants dels treballadors aplaudeix que s’hagi escollit una persona que té un "gran coneixement" tant de la funció pública com de la llei i esperen que això pugui portar bons fruits.

D’aquesta manera, el president de l’Associació de Bombers d’Andorra (ABA), Joan Torra, ha destacat que li semblava “perfecte” que s’hagi escollit Vilamala i considera que el fet que ja conegui la situació de les qüestions sobre les quals haurà de treballar ha de servir també per poder “estalviar temps” i poder avançar, d’aquesta manera, més ràpidament. I, especialment, té l’esperança que les demandes que tenen els treballadors públics sobre la taula siguin “ateses”, tenint en compte que moltes eren “compartides” per Vilamala quan defensava el CFPA. Malgrat tot, Torra recorda que anteriorment ja hi havia hagut persones que provenien del món sindical i que el seu nomenament no va representar avenços significatius per al col·lectiu dels treballadors, amb la qual cosa desitja que no passi el mateix.

Per la seva banda, el president del Sindicat de Personal Adscrit a l'Administració General (Sipaag), Lluís Anguita, ha destacat com a “molt positiu” que s’hagi escollit Vilamala i recorda que ella hi va treballar des del principi en la Llei de la Funció Pública, amb la qual cosa coneix els “punts bons i dolents que té”. Espera que aquest nomenament sigui una porta oberta a què es puguin arribar a “molts acords”, tot sent conscient que Vilamala no tindrà "l'última paraula", ja que per sobre tindrà la ministra i també el consell de ministres. En definitiva, Anguita fa una lectura positiva del fet que s’hagi triat l’exsindicalista. “Vull creure que tenen la intenció de solucionar el problema” amb la funció pública, ha etzibat Anguita, ja que afegeix que si no, no s’entendria que s’hagi nomenat tant com a ministra com a secretària d’Estat de la Funció Pública dues persones que s’han posicionat contra la llei.

stats