Política 11/11/2019

Ordino aprova el POUP a un mes de les comunals

L’objectiu del pla és facilitar el plantejament urbanístic de la parròquia

A.s.
2 min
Instants de la sessió extraordinària del consell de comú. / A.S. (ANA)

OrdinoEl comú d'Ordino ha aprovat la primera revisió del Pla d'ordenació i urbanisme de la parròquia (POUP) durant la sessió extraordinària del consell de comú. "L'objectiu era facilitar el plantejament urbanístic", ha declarat Josep Àngel Mortés, cònsol major de la parròquia, qui ha assegurat que un dels punts destacats és "facilitar que els privats puguin desenvolupar les seves unitats d'actuació", com en alguns terrenys, per exemple el de casa Rossell. A més, un dels altres aspectes que preveu el pla és la conservació de l'essència tradicional de muntanya. "Poder millorar el patrimoni que tenim a la parròquia" i que les construccions que es facin, estiguin més integrades des del punt de vista de sostenibilitat, ha indicat Mortés. També ha insistit en el fet que una part important del pla és voler dinamitzar els potencials paisatgístics i naturals, "un símbol important de la nostra parròquia".

Des de l'oposició, la consellera Sandra Tudó ha declarat que aquest era un projecte que la majoria del comú volia tirar endavant, però creu que el POUP l'havia d'aprovar el nou mandat que sortirà de les eleccions comunals. "Després de quatre anys no venia d'un mes", ha remarcat Tudó, qui també ha demanat els costos del projecte, ja que ella no formava part de la comissió. En aquesta línia, ha explicat que el seu interès per saber els costos totals és perquè "no vam aprovar el fet que el senyor cònsol major tingués un assessor privat que estava també involucrat amb temes d'urbanisme a la Batllia".

En aquest sentit, el cònsol major ha volgut matisar que el POUP "s'ha aprovat quan s'ha pogut aprovar" perquè s'ha retardat tot un any per "problemes amb l'equip redactor". Ha afirmat que s'havia d'aprovar com més aviat millor "perquè es tracta d'una eina imprescindible pel desenvolupament de la parròquia que no podia esperar-se tres o quatre mesos més". Pel que fa al tema de l'assessor, ha explicat que al no ser un arquitecte, en necessitava un de confiança i que li pogués donar el seu punt de vista i assessorar-lo en la revisió del pla. D'altra banda, ha declarat no voler donar cap xifra sobre els costos perquè vol revisar-les i, un cop fet, n'informarà. També creu que és possible que aquestes puguin sortir ja la setmana vinent o d'aquí a dues setmanes publicades al BOPA.

Concessió del refugi Borda de Sorteny

Durant la sessió, l'equip comunal també ha aprovat en caràcter d'urgència l'adjudicació del concurs públic nacional per a la concessió de la gestió del servei públic del refugi guardat de la Borda de Sorteny. La necessitat d'aquest concurs urgent ha sorgit perquè els actuals concessionaris deixen la concessió el dia 31 de desembre, abans del termini pactat. Els guanyadors del concurs començaran a oferir el servei el dia 1 de gener amb la voluntat "de no tenir el refugi sense cap concessionari i poder seguir donant el servei", ha conclòs Mortés.

stats