Política 05/03/2019

El pacte entre Nomen i Clavera que va poder ser

El dia abans del tancament de llistes el líder d'Andorra Sobirana va insistir per aconseguir una fusió

Joan Ramon Baiges
1 min
Les presentadores d'Andorra Sobirana i el candidat d'AS, Eusebi Nomen, durant la presentació de la llista nacional. / M. M. (ANA)

Andorra la VellaS'havia escampat el rumor hores abans de la finalització del termini per presentar les candidatures al Govern, dimarts passat. A mesura que s'acostava aquesta data als passadissos de la rumorologia política hi havia dubtes sobre la presència d'Andorra Sobirana i d'Units pel Progrés d'Andorra a les properes eleccions generals del 7 d'abril, i va ser quan va començar a agafar força la notícia sense confirmar d'una fusió de les dues propostes.

No ha estat així, però hagués pogut passar. Segons fonts d'Units pel Progrés, el líder d'Andorra Sobirana, Eusebi Nomen, va insistir a Alfons Clavera per anar junts a la contesa electoral. Va ser dilluns, quan s'estaven tancant les candidatures. Per a més exactitud, hi va haver un intent a les 8 del matí i un altre a les 12 del migdia per concretar una reunió que permetés unificar les dues llistes en una sola candidatura.

Tot i la bona sintonia personal que hi ha entre els dos caps de llista, Clavera s'hi va negar. No li semblava malament la possibilitat de sumar, però el polític escaldenc va considerar que ja era massa tard, la seva llista estava tancada i era "poc elegant" acceptar la proposta i deixar fora a la meitat de les persones que s'havien compromès a donar la cara per Units pel Progrés.

L'intent va existir, tot i que Nomen ho nega argumentant que la número 2 que acompanya Clavera és la parella de Tomàs Pascual, excandidat a cap de Govern i exlíder d'Unió Nacional pel Progrés (UNP), amb qui Nomen va tenir una seriosa disputa durant un debat electoral a la Cadena SER amb els candidats que va estar a punt d'acabar en una batussa.

stats