Política 24/02/2019

La papereta conjunta L'A-PS serà present a totes les parròquies

Magallón farà tàndem amb la socialdemòcrata Gili a la territorial d'Escaldes

M. Margalef
2 min
'Selfie' de grup amb els candidats d'L'A a la llista nacional. / M. M. (ANA)

Andorra la VellaTot apunta, si no hi ha canvis i sorpreses d'última hora, que la papereta conjunta entre L'A i PS es podrà trobar en totes les parròquies el proper 7 d'abril. "Estem a punt d'assegurar al 100% la presència en totes les parròquies, però encara poden passar moltes coses i hi poden haver sorpreses d'última hora", així mateix ho ha expressat el líder dels blaus i número u a la llista nacional liberal, Jordi Gallardo. El gir de darrera hora s'ha produït a la parròquia d'Ordino, on sembla que finalment la llista d'independents no s'assolirà i el pacte socialdemòcrata-liberal aconseguirà també fer llista. "Enteníem que si tirava endavant el projecte independent potser no tenia sentit fer-ho, però les últimes notícies és aquesta possibilitat es replanteja i hem posat en marxa la candidatura", ha apuntat Gallardo. Ara els esforços se centren a tancar llista a Canillo.

Aconseguir el pacte a les set parròquies permet "assolir un acord global i que dona sentit al què vam proposar el mes de juny totes dues", segons el líder liberal, i que aconsegueix "recollir el vot útil" per encarnar-se com "una alternativa real al projecte de DA. Quan a les dificultats que s'han trobat pel camí els darrers mesos, Gallardo valora el resultat final i recorda que "bona part del futur arc parlamentari passa per les parròquies i aquí és on hem volgut fer un esforç per travar el pacte amb el PS".

A Escaldes Marc Magallón deixarà el comú per acompanyar Rosa Gili a la territorial, i a la recàmera es trobava el sindicalista Joan Torra pe ocupar aquest mateix lloc.

Arran del canvi a Ordino, la llista nacional de L'A, que s'ha validat de manera definitiva aquest diumenge al vespre amb la celebració d'un congrés extraordinari, encara té vacant el lloc número set, ja que aquesta persona serà a la llista d'Ordino. Com ja s'havia filtrat els darrers dies, el segon a la candidatura nacional és Ferran Costa, conseller general durant aquesta passada legislatura. La tercera posició finalment l'ocupa l'advocada Eva López i la quarta Laura Mas. Eva París, exconsellera comunal durant el darrer mandat de Montserrat Gil a Sant Julià de Lòria, ocupa la cinquena posició i Domènec Bascompte, en representació canillenca, la sisena. La resta de la llista des de la vuitena fins a la catorzena posició queda repartida de la següent manera: Resma Harish (8), Èric Alguacil (9), Letícia Teixeira (10), Joan Parra (11), Carles Acosta (12), Sonia Diago (13) i Maria Bringué (14). Com a suplents hi ha Cristian España, Estefania Troguet i Lluís Cantos.

Llistes nacionals a les eleccions. / C. G.
Llistes comunals a les eleccions. / C. G.

Una llista amb la qual Gallardo "s'hi sent molt identificat" i que és "representativa de la societat andorrana, plural, diversa, multicultural i dinàmica amb gent de diverses generacions i que aporten moltíssim des del seu àmbit personal i professional", ha definit. D'aquesta manera, finalment la també fins ara consellera general, Judith Pallarés, serà l'encarregada d'encapçalar la candidatura a la Massana perquè això ho ha volgut ella. "Una decisió valenta", ha resumit el líder liberal, que té al cap fer una "llista guanyadora" a la parròquia massanenca.

stats