Política 19/07/2019

La pilota del nou estadi per a l’Andorra està entre la capital i Encamp

Cap instal·lació del Principat compleix les especificitats per jugar a Segona Divisió espanyola

T. Navarro
2 min
La pilota del nou estadi per l’Andorra està entre la capital i Encamp. / T. N. (ANA)

EncampEls comuns d'Andorra la Vella i Encamp han posat a disposició del Govern i de l'FC Andorra, presidit pel president del grup Kosmos i jugador de l'FC Barcelona, Gerard Piqué, diferents terrenys a ambdues parròquies per encabir-hi un nou estadi. Instal·lació que haurà de cobrir les demandes de la lliga espanyola si l'equip puja a Segona Divisió. L'aspiració de l'executiu, que és qui lidera la iniciativa, és que la instal·lació també es faci servir com a recinte multifuncional, acollint diferents espectacles culturals i evitant l'ocupació d'espais i les tasques de muntatge i desmuntatge de carpes provisionals.

D'això s'ha parlat en la reunió mantinguda entre el president de l'FC Andorra amb el cap de Govern, Xavier Espot, la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, i els cònsols d'Encamp i de la capital aquest dijous. Piqué va explicar el seu projecte esportiu a Andorra i del full de ruta de l'equip, així com la necessitat de construir un estadi més gran si el club continua ascendint. Actuament al Principat no hi ha cap estadi que compleixi les especificacions que demana la Lliga de Futbol Professional (LFP) espanyola, ja que no disposen d'un aforament de 20.000 persones, de sistemes de seguretat o de les instal·lacions necessàries per transmetre els partits.

La demanda del jugador del Barça es deu al possible ascens del club andorrà a Segona Divisió B, afavorida per la situació econòmica del Club de Futbol Reus Esportiu. L'equip tarragoní arrossega una gran quantitat de deutes, als quals la LFP ha respost amb un descens de categoria. Tot i això, "l'Andorra és el pitjor situat per poder optar a la plaça", ha assegurat el cònsol major d'Encamp, Jordi Torres, però existeix la possibilitat si la resta de clubs que estan en millor posició no són capaços d'afrontar els 600.000 euros que demana l'entitat espanyola per jugar a Segona Divisió.

La nova perspectiva de futur ha avançat la necessitat de comptar amb un estadi que compleixi les especificacions, ja que podria ser imprescindible d'aquí a dos anys si l'Andorra vol jugar partits a casa. Una de les possibles localitzacions seria Prada de Moles, on entrena actualment l'equip i on només caldria "fer algunes modificacions", ha afirmat Torres. La paraula final per a la construcció de la nova instal·lació la té l'executiu, encarregat de posar en marxa la instal·lació que es preveu que sigui una col·laboració "publicoprivada amb un conveni que en regularà l'ús".

stats