Política06/02/2019

Pintat opta per terceravia com a nom de la candidatura

Majoral i Montaner repetriran probablement a la territorial de Sant Julià de Lòria

Joan Ramon Baiges

Sant Julià de LòriaFinalment la candidatura que encapçala Josep Pintat ha adoptat el nom de terceravia (no Tercera Via), com se la coneix popularment i va ser batejada per distingir el grup de consellers que van abandonar el grup liberal i van decidir emprendre per la seva banda una nova aventura electoral. De moment, oficialment només ha transcendit el lideratge de l'excònsol lauredià i aquest dimecres responsables de campanya han comunicat el nom de la candidatura nacional.

També és segura la llista territorial a Sant Julià sota les sigles d'UL (repetirien Josep Majoral i Carine Montaner), el partit hegemònic fins a l'aparició de Laurèdia en Comú. La Massana és l'altre lloc on es concentren els esforços per aconseguir una candidatura amb tints guanyadors. De moment aquestes són parròquies segures, a banda de què s'intentarà una major presència, sobretot a Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, encara que alguns sectors polítics destaquen que Pintat tindrà dificultats per armar una bona llista a les parròquies centrals.

Cargando
No hay anuncios

En la resta de partits tot són ball de noms. Sí que es dona per segur que Jordi Torres i Maria Marticella defensaran DA a la parroquial d'Encamp. La resta són especulacions: Carles Álvarez és el preferit per a una suposada candidatura demòcrata a Sant Julià, mentre que a Andorra la Vella és molt probable el retorn a la política de l'advocada Sílvia Riva. El conseller general Toni Fillet era l'elegit a Ordino, però de moment s'hi mostra reticent.

Per part del PS només ha transcendit el lideratge de l'empresari Quim Miró a la capital, acompanyat d'un representant de Liberals, mentre que el socialdemòcrata David Rios competirà a Encamp.