Política 06/02/2019

Pintat opta per terceravia com a nom de la candidatura

Majoral i Montaner repetriran probablement a la territorial de Sant Julià de Lòria

Joan Ramon Baiges
1 min
Els consellers d'UL-ILM, Carles Naudi i Josep Pintat. / M. M.

Sant Julià de LòriaFinalment la candidatura que encapçala Josep Pintat ha adoptat el nom de terceravia (no Tercera Via), com se la coneix popularment i va ser batejada per distingir el grup de consellers que van abandonar el grup liberal i van decidir emprendre per la seva banda una nova aventura electoral. De moment, oficialment només ha transcendit el lideratge de l'excònsol lauredià i aquest dimecres responsables de campanya han comunicat el nom de la candidatura nacional.

També és segura la llista territorial a Sant Julià sota les sigles d'UL (repetirien Josep Majoral i Carine Montaner), el partit hegemònic fins a l'aparició de Laurèdia en Comú. La Massana és l'altre lloc on es concentren els esforços per aconseguir una candidatura amb tints guanyadors. De moment aquestes són parròquies segures, a banda de què s'intentarà una major presència, sobretot a Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, encara que alguns sectors polítics destaquen que Pintat tindrà dificultats per armar una bona llista a les parròquies centrals.

En la resta de partits tot són ball de noms. Sí que es dona per segur que Jordi Torres i Maria Marticella defensaran DA a la parroquial d'Encamp. La resta són especulacions: Carles Álvarez és el preferit per a una suposada candidatura demòcrata a Sant Julià, mentre que a Andorra la Vella és molt probable el retorn a la política de l'advocada Sílvia Riva. El conseller general Toni Fillet era l'elegit a Ordino, però de moment s'hi mostra reticent.

Per part del PS només ha transcendit el lideratge de l'empresari Quim Miró a la capital, acompanyat d'un representant de Liberals, mentre que el socialdemòcrata David Rios competirà a Encamp.

stats