Política 08/04/2019

La terceravia irromp amb quatre consellers

El líder de la formació que pot tenir la clau de la governabilitat creu que ara toca asseure's i dialogar

Bru Noya
2 min
Els candidats de la terceravia després de conéixer els resultats. / B. N.

Andorra la VellaJosep Pintat va rebre el do de la immortalitat però amb la condició que hauria de renéixer de les seves cendres. Com el Leonardo di Caprio en 'El renacido', però una mica més ros, ha superat ser l'impulsor de Naturlandia, el traumàtic comú de Montse Gil i Manel Torrentallé, l'escissió de Liberals, la derrota a les darreres comunals davant Laurèdia en Comú i l'inici d'un projecte des de zero, per tornar a tenir un seient al Consell General.

Pintat és indestructible com el Nokia 3310 i, a més, estarà acompanyat per Joan Carles Camp, i pels vencedors amb claredat a Sant Julià de Lòria, Josep Majoral i Carine Montaner de terceravia + Unió Laurediana + Independents. Seran quatre consellers, cosa que els permetrà tenir grup parlamentari. I això que la nit electoral ha començat amb cautela perquè malgrat que a la parròquia laurediana començaven amb un clar avantatge en el record hi havia la derrota a les últimes eleccions comunals en què després d'anar pràcticament tota l'estona per davant en el recompte van acabar perdent al final només per dotze vots. Però a poc a poc les expectatives s'han anat complint i amb la cirereta al pastís en forma d'un quart conseller que ha anat ballant fins el darrer instant i amb la possibilitat de tenir la clau de la governabilitat.

El líder de la formació i que es presentava a cap de Govern, Josep Pintat, ha dit en conèixer els resultats que el seu "és un projecte que ha vingut per quedar-se". Segons Pintat "el missatge és clar, el país necessita estabilitat i ara, a la vista dels resultats, toca asseure's i parlar". També ha aprofitat per felicitar els partits que han obtingut millors resultats i ha tingut paraules d'elogi pels seus col·laboradors i pels candidats de terceravia + Unió Laurediana + Independents de'Encamp, Ordino, Andorra la Vella i Escaldes-Engordany.

Els principis programàtics de la Terceravia consisteixen en la defensa del coprincipat parlamentari com a model d’estat i la negociació transparent de l’associació amb la Unió Europea, vetllant per la defensa dels interessos d’Andorra, i consideren que l’estabilitat, la seguretat jurídica i la diversificació econòmica són bàsiques per seguir impulsant la creació de riquesa i la preservació i enfortiment de l’estat del benestar.

Ara, aquest corredor de fons de la política ja té l'ull posat en un nou horitzó que són les eleccions comunals del proper desembre. Perquè amb Laurèdia en Comú va trobar una kriptonita que no vol tornar a tastar.

stats