Política 04/04/2019

L'A es postula com el canvi al feu on es va gestar l'acord amb el PS

Gallardo assegura que poden guanyar "a totes les parròquies" i que el canvi de Govern "és a tocar"

C. G.
2 min
El candidat a cap de Govern de Liberals d'Andorra, Jordi Gallardo, durant l'acte de tancament de campanya. / C. G.

Encamp"Contigo empezó todo". Aquesta frase que va fer famosa el futbolista Gerard Piqué per mofar-se del seu etern rival ha servit per justificar que l'acte de tancament de campanya de Liberals d'Andorra s'hagi celebrat a Encamp. La parròquia on va començar tot, on es va gestar el pacte entre L'A i el Partit Socialdemòcrata, a partir de la bona relació cultivada els darrers quatre anys entre els membres de l'oposició del comú, tal com ha recordat el candidat a cap de Govern liberal, Jordi Gallardo. Va ser fa una mica més d'un any que es van "començar a explorar vies i a treballar per traslladar la proposta en l'àmbit nacional", tot i que "ningú creia que era factible", ha recordat Gallardo. Però en l'actualitat s'ha plasmat en una entesa sota el nom de d'Acord, que representa "el canvi" i que des de L'A "volem pilotar", ha defensat el candidat liberal davant una vuitantena de persones, a la sala la Valireta d'Encamp.

Després de dotze dies de campanya, i a poc més de 24 hores perquè expiri, Gallardo ha assegurat aquest dijous a la nit que estan "copsant" que aquest canvi de Govern "és realment factible" i que "és a tocar". Ha arribat a aquest acte final ple d'optimisme, assegurant que el seu partit, juntament amb el PS, "pot guanyar a totes les parròquies" ja que aquesta entesa entre dos maneres de fer política "s'ha entès", al seu parer. No renuncien a cap territori, ha afirmat.

I a nivell nacional, més dosi d'optimisme: "Aspirem realment a Governar", perquè "tenim el sentiment que és possible", ha manifestat. Així ho han copsat, ha assegurat, durant la campanya, exposant un programa que "no parla de tramvies, ni d'aeroports ni de metros", sinó "del que la gent vol per a Andorra".

Abans de la intervenció de Gallardo en aquest acte final, han parlat el número 1 i 2 de la llista territorial de d'Acord a Encamp. Destacables han estat les paraules de David Ríos, que ha reconegut que si uns mesos abans li haguessin dit que estaria a l'escenari d'un míting de Liberals "els hagués dit, però què us heu pres?". En l'actualitat, amb tot, "em sento molt a gust", i ha celebrat que la seva família política "s'hagi ampliat".

L'acte de L'A també ha comptat amb les paraules de la presidenta de Liberal International, Hakima el Haité, i de Taavi Rõivas, exprimer ministre d'Estònia, que a través d'un vídeo han demanat el vot per a Liberals d'Andorra.

stats