Política 31/03/2019

Prenafeta i l'assessor fiscal dels Pujol, citats demà per una comissió a Andorra

Está relacionada amb l'escandalosa operació de venda de la seu social del Consorci Nacional de Leasing

Ara Andorra
1 min
Lluís Prenafeta a la comissió d'investigació sobre el frau fiscal / CRISTINA CALDERER

MadridEl jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata ha citat per demà, dilluns, en qualitat de testimonis, a Lluís Prenafeta i un altre home de confiança de Jordi Pujol per prendre'ls declaració sobre una suposada comissió il·legal a la família de l'expresident de la Generalitat de Catalunya.

En un acte, el jutge cita a Prenafeta, exsecretari de la Presidència de la Generalitat condemnat pel 'cas Pretòria' de corrupció urbanística, i Joan Anton Sànchez Carreté, assessor fiscal de la família Pujol.

Les citacions es produeixen en el marc de la investigació sobre la fortuna dels Pujol i les diligències del jutjat per delicte fiscal, contra la hisenda pública i blanqueig de capitals.

De la Mata els cita després de detectar en la instrucció alguns indicis de delicte en l'anàlisi d'alguns moviments en un compte bancari d'Andorra vinculada a Jordi Pujol Ferrulosa, fill de l'expresident, i l'origen no ha pogut situar l'entitat financera corresponent, segons subratlla l'acte.

Segons l'acte, un dels ingressos, realitzat l'1 d'agost de 1991 per 8.532.409 pessetes, "ha estat vinculat amb una comissió il·lícita" derivada de la venda de la seu social del Consorci Nacional de Leasing (origen de la societat Grand Tibidabo) a la Generalitat de Catalunya uns dies abans, en concret el 25 de juliol.

Afegeix la interlocutòria que el xec d'aquesta venda que es va emetre el 29 de juliol era de 9.365.000 pessetes i va ser cobrat per Catalana de Mitjans I edició SA, vinculada a Sànchez Carreté.

I assenyala que la diferència entre la quantitat que figurava en el xec (9.365.000 pessetes) i la que finalment va arribar al compte de Pujol Ferrusola (8.532.409) "podria haver-se correspost amb pagament de comissions d'intermediació a Catalana de Mitjans i edicio "

stats