Política 28/11/2021

Primera trobada presencial de les agrupacions juvenils liberals internacionals

Insten el govern xinès a protegir els drets de la comunitat LGTBI i als països democràtics a reconèixer Taiwan com un estat de ple dret

ARA Andorra
2 min
Els Joves Liberals d'Andorra a l'assemblea.

Andorra la VellaEls Joves Liberals d'Andorra han participat en la primera assemblea presencial de la Federació Internacional de Joves Liberals (IFLRY) des de l’inici de la pandèmia. La trobada, que ha tingut lloc a Atenes (Grècia), s’ha celebrat en format híbrid, ja que les restriccions sanitàries han limitat l’aforament. Per part dels Joves Liberals hi ha participat Toni Puig, president de l'organització, i des de fa unes setmanes també secretari de Relacions Internacionals de Liberals.

Durant l’assemblea, celebrada des de divendres i fins aquest diumenge, les agrupacions juvenils dels partits liberals internacionals han aprovat fins a 10 resolucions que guiaran l’acció política de la IFLRY al llarg dels pròxims mesos. Entre les resolucions aprovades, s’insta al govern xinès a protegir els drets de la comunitat LGTBI, així com la llibertat d’expressió dels seus ciutadans. També insten els països democràtics a reconèixer Taiwan com un estat de ple dret, així com condemnar enèrgicament el cop d’estat militar produït a Myanmar, el qual atempta contra la llibertat del seu poble.

Aquesta assemblea ha escollit als càrrecs de vicepresidents de la institució que per estatuts tenen un límit d’un any. En aquesta ocasió, han estat escollits Yevheniia Fedotova de LDLU Ucraina, Sam Hudis de Young Democrats USA, Abdallah Abdoh de Free Thought Forum Jordania i Bram Roodhart de JOVD Holanda. 

L’assemblea de la IFLRY també ha servit per continuar ampliant el nombre d’organitzacions que en formen part. En concret, aquest cap de setmana s’ha acceptat com a membre associat el Young Yesh Atid d’Israel, OJLCI de Côte d’Ivoire i l’Ahrar de Siria. També s’ha aprovat l’entrada com a membre observador els joves vascos d’Euzko Gastedi i el CEEP senegalès. 

Des de Joves Liberals es fa una molt bona valoració d’aquesta assemblea, ja que “hem pogut explicar les nostres prioritats en les quals la IFLRY ens podrà ajudar en la seva consecució” ha assegurat Toni Puig.

stats