Els progressistes, presents a quatre parròquies

Aaron Comella, Felip Gallardo, Àngel Dalmau i Elisabet Zoppetti seran els caps de llista d'SDP a Encamp, Ordino, Andorra la Vella i Escaldes-Engordany

Finalment el partit de Jaume Bartumeu farà llista pròpia a quatre parròquies de cara a les eleccions generals del proper 7 d'abril. Progressistes-SDP estarà present a Encamp, Ordino, Andorra la Vella i Escaldes-Engordany encapçalades, respectivament, per Aaron Comella, Felip Gallardo, Àngel Dalmau i Elisabet Zoppetti. Pel que fa a la llista nacional, que serà totalment paritària amb 7 dones i 7 homes, ja fa temps que es va acordar que seria encapçalada per Josep Roig, actualment encara conseller de Cultura del comú de Sant Julià de Lòria, i anirà acompanyat de número dos de Sandra Cano. Així ho ha validat aquest dissabte al matí el consell nacional del partit. Tanquen la llista nacional tres noms amb experiència: Delfí Roca, Víctor Naudi i Jaume Bartumeu figuren en les llocs 12, 13 i 14 de la candidatura. 

La voluntat progressista és "trencar la bossa d'abstenció preocupant que s'ha format en les dues últimes convocatòries electorals" i així de passada aconseguir que nous votants s'interessin pel seu projecte, tal com ha expressat el president d'SDP, Jaume Bartumeu. És per això que la llista nacional "s'ha renovat per la banda de la joventut" amb l'entrada de tres persones joves en els llocs cinquè, sisè i setè. Bartumeu, però, no s'ha atrevit a vaticinar quina seria l'aspiració en nombre de consellers que els agradaria aconseguir, tot i que la fragmentació de múltiples candidatures de "centredreta i que miren més cap a la dreta que no pas el centre" fa pensar al líder del partit que els hauria de perjudicar "més aviat poc".

L'excap de Govern ha volgut defugir de qualsevol resposta en relació a un escenari postelectoral de pactes i s'ha emplaçat a parlar-ne "quan toqui". Pel que fa al suport explícit que podria mostrar SDP en aquelles parròquies que no ha format llista, Bartumeu ha apuntat que encara no han decidit que faran, però que en cap cas "es cridarà a anar contra DA".

El que també encara avui en dia segueix sent una incògnita és el que faran els progressistes a la parròquia laurediana, on la idea segueix sent la de reeditar una candidatura transversal com la de Laurèdia en Comú que va permetre entrar a la corporació comunal. "Si s'aconsegueix travar una candidatura transversal i amb el mateix esperit que LC nosaltres hi serem, per nosaltres es farà", ha insistit Bartumeu, que ha volgut mantenir la porta oberta a aquesta possibilitat. Ha recordat, però, que no depèn de la seva formació que la llista pugui ser una realitat. " Nosaltres ja fa temps que diem que s'ha de fer, depèn que d'altres forces i personalitats de dins de Laurèdia en Comú comparteixin el mateix criteri que nosaltres", ha explicitat.

Pel que fa al programa electoral acabarà de dissenyar-se aquest cap de setmana i es presentarà en els propers dies. Les tres línies bàsiques, que ja es van definir el passat desembre, són: una Andorra progressista, social i vinculada amb Europa.

  • Etiquetes