Política 28/03/2019

Els progressistes volen transformar Ordino en el centre cultural d'Andorra

Gallardo diu que no es pot permetre que l'hotel Casamanya "es caigui a trossos"

M. Pérez
2 min
El candidat de Progressistes-SDP a la territorial d'Ordino, Felip Gallardo, amb l'hotel Casamanya de fons. / M. P.

OrdinoProgressistes-SDP ha explicat per activa i per passiva la necessària renovació que cal fer a l'edifici de l'antic hotel Casamanya. Aquest dimarts, el candidat del partit a la llista territorial d'Ordino, Felip Gallardo, acompanyat per un dels suplents a la parròquia, Joan Abella, han citat els mitjans davant l'edifici per informar altra vegada d'una de les parts centrals de les propostes específiques per aquest indret, que és la transformació de l'edifici en un Museu Nacional. Gallardo ha remarcat que "ens mereixem una millor façana per a l'entrada d'Ordino i espero que el puguem fer", i ha confirmat que "tenim la voluntat d'impulsar-ho" per tal de convertir la parròquia "en el centre cultural d'Andorra".

Per tirar endavant aquesta renovació, Gallardo ha indicat que el primer que s'ha de fer és parlar amb el quart, ja que són els propietaris de l'immoble, i arribar a un acord amb ells "per donar-li una sortida". El candidat s'ha posicionat molt a favor de la cultura, què és "mil·lenària al nostre país". A més, ha indicat que la construcció va estar a càrrec de Xavier Pla, un dels primers arquitectes del país i, per tant, "l'hem de conservar i no podem permetre que es caigui a trossos i que estigui d'aquesta manera".

Tot i que la proposta inicial és la creació d'aquest museu nacional, "hi ha altres utilitats que se li poden donar des del govern", però ha remarcat que aquesta seria la millor sortida perquè va en la línia de fer d'Ordino una referència cultural. Tanmateix, "ara que el comú ha venut la majoria d'accions d'Ordino-Arcalís", seria convenient revertir tot aquest moviment accionarial a la parròquia.

Per finalitzar, el candidat ha recordat que "la cultura no és un luxe ni una despesa" i si es potencien llocs com aquest es contribuirà a "tenir un turisme de qualitat", serà "un bé per al comerç" i donarà "més vida" a Ordino.

stats