Política 27/10/2019

El PS vol saber l'estat del calendari de modificació de la llei de la Funció Pública

Vela vol conèixer en quin punt es troba la redacció dels reglaments i quina implicació tenen els sindicats

Ara Andorra
1 min
La número dos de la llista nacional del PS, Susanna Vela, després de les declaracions davant dels mitjans. / M. M.

Andorra la VellaAtès que el 16 de maig el Tribunal Constitucional va declarar nuls dos articles de la llei de la Funció Pública, un relacionat amb el comitè tècnic d'organització i gestió, i l'altre sobre l'establiment de la jornada laboral, des del grup parlamentari socialdemòcrata es vol saber en quin punt està la redacció d'aquests reglaments i quina implicació hi han tingut els sindicats. Així ho ha traslladat la formació als mitjans de comunicació aquest diumenge a través d'un comunicat.

La consellera general del PS, Susanna Vela, ha reclamat el calendari previst per modificar els articles declarats nuls, així com el calendari per desenvolupar els diferents reglaments de la llei, i la quantitat de reunions que s'han fet amb els sindicats per tractar específicament aquest desenvolupament, "ja que entenem que els sindicats han de tenir veu en aquest àmbit", ha declarat Vela.

El Tribunal va declarar inconstitucional l'article del comitè tècnic d'organització i gestió, ja que no preveia que els representants dels treballadors públics, és a dir, els sindicats, fossin presents, ni amb veu ni vot. Pel que fa a l'article de la determinació de l'horari laboral, ha estat invalidat perquè s'ha de determinar segons la llei, i no de forma reglamentària.

stats