Política 17/04/2019

El PS inicia els contactes per explorar els suports a la investidura de López

En la trobada que ha fet amb Liberals d'Andorra també s'ha tractat la proposta d'una Sindicatura plural

Ara Andorra
2 min
Un moment de la trobada entre representants del PS i de Liberals d'Andorra aquest dimecres al matí. / LIBERALS D'ANDORRA

Andorra la VellaTot i que el cap de la llista nacional del Partit Socialdemòcrata, Pere López, va destacar dimarts que la setmana vinent iniciaria la ronda de contactes amb els diferents partits que han aconseguit representació parlamentària, aquestes trobades han donat el tret de sortida aquest dimecres mateix, amb una reunió amb Liberals d'Andorra. López, acompanyat de Susanna Vela i Jordi Font (números dos i quatre a la nacional) i Rosa Gili, cap de llista de d'Acord a Escaldes-Engordany, ha mantingut una reunió amb el cap de llista dels liberals Jordi Gallardo, i amb els números dos de d'Acord a Escaldes-Engordany i Andorra la Vella, Marc Magallón i Sílvia Ferrer, que ha estat qualificada pels socialdemòcrates com "de caràcter exploratori", per analitzar les opcions que hi ha sobre la constitució d'una Sindicatura plural i el suport a la candidatura per a la investidura de López.

Així, l’encontre ha girat en aquesta doble línia que ja va ser anunciada dimarts per López, "un cop constatada la manca de voluntat d’un diàleg real per part de Demòcrates en la reunió mantinguda amb Xavier Espot i Roser Suñé". D'aquesta manera, es recorda que d'una banda, des del PS es defensa la necessitat que Sindicatura, l’òrgan rector del Consell General, reflecteixi en la seva composició la pluralitat de forces sorgida de les urnes i fruit de la voluntat popular. Per tant, s’entén, i així ho han traslladat a Liberals d'Andorra, que hauria de tenir representació de tots els grups parlamentaris.

L’altre punt tractat en la trobada, tal com informen des del PS, ha estat el debat d’investidura, per al qual el PS vol avaluar la possibilitat de quins suports de les altres forces podria tenir la candidatura de López a cap de Govern. Aquest primer contacte es vol fer extensiu, per part del PS, als altres grups parlamentaris de cara a la setmana vinent.

Des de Liberals d'Andorra, han posat en relleu a través d'un comunicat, que analitzarà la informació rebuda durant les trobades mantingudes aquest dimarts i dimecres amb el PS i Demòcrates, en una sessió del comitè executiu, que està previst que es reuneixi al llarg de la setmana vinent. Serà llavors, afegeixen, quan decidiran com procedir de cara a la sessió constitutiva del Consell General que tindrà lloc dijous 2 de maig, a les dotze del migdia.

stats