Política 14/04/2019

El PS convoca un congrés el 15 de juny per renovar els càrrecs directius

La formació valora positivament els resultats assolits a les eleccions generals, així com l'aposta per la fórmula d'Acord

Ara Andorra
2 min
El comitè directiu del PS reunit. / PS

Andorra la VellaEl comitè directiu del PS s'ha reunit aquest cap de setmana per valorar els resultats assolits en les eleccions generals del passat diumenge. Des de la formació es valora de forma molt positiva el creixement assolit en els comicis, així com l'aposta per la fórmula d'Acord a les parròquies, que ha permès aconseguir la victòria a les dues territorials més poblades, Andorra la Vella i Escaldes-Engordany. A banda, l'òrgan ha acordat la celebració d'un congrés ordinari, principalment centrat en la renovació dels càrrecs directius del partit i en la preparació de l'estratègia de cara a les eleccions comunals, per al 15 de juny.

El comitè directiu tenia com a principal punt de l'ordre del dia la valoració de les eleccions generals. Des de la formació es considera que els resultats "són molt positius". Això, es destaca especialment el fet que, en la llista territorial, la formació ha aconseguit un notable increment de vots en comparació als comicis del 2015 on s'ha aconseguit gairebé 2.000 suports més. Això ha permès situar el PS com a segona força estatal, molt a prop de Demòcrates. Així, es posa en relleu que "hem passat d'estar a tretze punts ara fa quatre anys a tot just quatre".

Aquesta sensació també és compartida a l'hora d'analitzar els resultats de la coalició amb Liberals d'Andorra a les llistes parroquials, sota la denominació de d'Acord. D'aquesta manera, es posa en relleu les importants victòries aconseguides a les parròquies centrals que, "per si soles, ja valien aquesta aposta", ja que són dos territorials de gran pes polític. A més, es remarca que a la resta de circumscripcions s'han assolit bones dades de suports, especialment a Encamp i Ordino, on s'ha quedat molt a prop del triomf.

La reunió del comitè directiu també ha servit per convocar el congrés ordinari. La cita ha de servir, en primer lloc, per a la renovació dels càrrecs directius de la formació, ja que l'actual comitè executiu compleix ja el seu segon any de mandat. A més a més, es marcarà l'estratègia a seguir de cara a les eleccions comunals.

Per últim, l'òrgan també ha volgut destacar positivament el fet que, en les darreres setmanes, s'ha produït un considerable nombre d'altes de militants i simpatitzants, prop d'una vintena. A aquestes, es destaca, es poden sumar més els pròxims dies, ja que "hi ha més gent que s'ha mostrat interessada i que ho vol estudiar". Aquestes incorporacions, que s'afegeixen a les ja importants registrades a finals de l'any passat, demostren, a l'entendre dels dirigents socialdemòcrates, que el projecte polític és atractiu i que hi ha "un corrent positiu vers el partit". Per això, es vol treballar per "fer accions per acostar-nos encara més a la ciutadania".

stats