Política 11/12/2019

El PS demana la destitució del ministre Torres

Pere López assegura que si el cap de Govern no cessa l’encarregat de la cartera d’Ordenament Territorial per les desavinences amb l’heliport, està perdent tota la credibilitat

A. S.
2 min
Pere López, durant les declaracions d'aquest dimecres al Consell General. / A.S.

Andorra la VellaFa tan sols una setmana, durant la sessió del Consell General, el ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres, va anunciar que els informes tècnics avalen la infraestructura de l'heliport a les Tresoles, però que abans de fer-lo s'ha de consensuar amb la plataforma veïnal. Després d'aquesta sessió, el cap de Govern, Xavier Espot, va manifestar que l'heliport no es faria en aquella zona. Amb aquests intents de reescriure el que es va viure a la sessió del dijous passat al Consell, tal com ha explicat el president del grup parlamentari Socialdemòcrata, Pere López, es mostren les diferències sobre el projecte dins el del mateix Govern. En aquest aspecte, ha declarat que l'única sortida possible, si el cap de Govern vol que les seves paraules siguin creïbles, és cessar immediatament al ministre Torres.

López ha comentat que no es pot tenir al capdavant del ministeri que està duent a terme la gestió de l'heliport, una persona que discrepa de l'opinió del cap de Govern, ja que segons ha matisat, considera que Torres "està determinat a tirar endavant aquest projecte". A més, ha afegit que no sonen creïbles les declaracions posteriors del cap de Govern negant la construcció de l'heliport i intentant revertir la situació. En aquesta línia, el líder del PS ha manifestat que el que preval és el que es va dir en seu parlamentària i que els ciutadans han de conèixer la veritable realitat. "Si el cap de Govern vol que sonin mínimament creïbles les seves declaracions posteriors no pot tenir més temps al capdavant del ministeri que gestiona el projecte al senyor Torres", ha remarcat López.

Quant al lideratge del cap de Govern, López considera que n'hi està faltant, no només en aquesta qüestió, sinó "segurament en moltes d'altres, ja que en molts moments sembla que cada ministre fa una mica el que vol". El president del PS té clar que si ell fos ciutadà d'Escaldes-Engordany, tindria molt clar que "no es pot fiar de gent que amb un dossier preparat que fa anys que es treballa, no siguin capaços de consensuar posicionaments davant d'un tema tan important".

Pel que fa al cap de la cartera d'Ordenament Territorial, López el veu completament convençut de tirar endavant amb aquests projecte, ja que de les eleccions generals fins ara, tan sols ha fet que "encomanar més estudis". A més, ha matisat que Torres ha aconseguit que el ministre de Finances li posi una partida pressupostària d'onze milions d'euros per l'any 2020 i fins al 2022. "Per tant, ho pot licitar perfectament aquest mateix any si s'acaba aprovant el pressupost". D'altra banda, López també ha declarat que Torres ha gastat molts diners amb projectes no realitzats.

Paperetes enganxades

Aquest dimecres al matí, el PS ha realitzat una piulada informant que les paperetes de les eleccions comunals estaven molt juntes i enganxades. López ha indicat que han realitzat la publicació perquè els han arribat informacions d'alguns ciutadans que han anat a votar a la Batllia demandant aquesta problemàtica. "Cal entendre que pot ser una qüestió d'impremta", ha declarat López, qui ha comentat que l'objectiu era simplement avisar a les persones que estan gestionant el vot judicial perquè hi prestin especial atenció. Finalment, també ha declarat que esperen que aquesta problemàtica no incrementi el vot nul.

stats