Política 12/09/2019

El PS demanarà a Macron perquè no s'han pogut reunir

López vol comentar aspectes socials com l'habitatge, les condicions laborals, els drets de nacionalitat o l'avortament

Carles Alonso
2 min
EL president del grup parlamentari socialdemòcrata Pere López i la consellera Rosa Gili, en els seus escons del Consell General. / C. A.

Andorra la VellaEl president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, ha volgut replicar la resposta d'aquest dimecres del ministre portaveu Eric Jover quan va dir que "no veia que el Consell d'Europa fos el canal per parlar amb el copríncep Macron, de temes com l'avortament". En aquest sentit, López ha explicat aquest dijous que "crec que el Consell d'Europa és una entitat poc coneguda i té una gran rellevància i significació en tots els fets referents a temes de drets personals". Tot i que els grups parlamentaris encara no saben quin és la temporalització de la visita de Macron, el socialdemòcrata ha explicat que "si el copríncep, com tot es preveu, no té l'ocasió de donar-nos retorn a tots els grups parlamentaris, nosaltres pensem que tenim l'obligació de demanar-li pels problemes socials del país i perquè no tractarà els temes a la seva visita a Andorra, si és el cas".

López ha indicat també que "tot apunta que la visita del copríncep estarà focalitzada en l'acord d'associació amb la UE, amb l'homologació fiscal i financera, i amb tots els temes d'aquesta etapa d'Andorra com a paradís fiscal". El president del grup parlamentari socialdemòcrata ha remarcat que "penso que tots aquests temes ja estan vençuts i que Andorra ja va fer els deures". Segons López, "on Andorra s'està descarrilant és en els aspectes socials, ja que el país no avança i fins i tot diria que està reculant".

El PS vol parlar amb el copríncep Macron sobre "temes que fan referència a les qüestions importants que afecten el dia a dia que afecta els nostres ciutadans, com són l'habitatge, les condicions laborals, els drets de nacionalitat i els temes dels drets personals com l'avortament i el matrimoni entre persones del mateix sexe".

En referència a l'afer Salustià Chato, el socialdemòcrata ha estat molt contundent al dir que "el ministre Gallardo ha quedat en evidència perquè crec que aquest afer es podria resoldre molt més ràpid, amb una mica d'anticipació". López ha afegit que "en l'àmbit polític quedarà aquí, però alguns membres del Govern han de vigilar perquè han quedat molt descol·locats i tocats". El president del grup parlamentari socialdemòcrata ha donat un avís ben clar al dir que "el Govern hauria de mirar que a les futures situacions complicades han de tenir més cura que han tingut ara, perquè si no sí que arribarà el moment de demanar dimissions per no saber gestionar uns temes que són bastants evidents, que l'opinió pública ho veu i només ells s'enceguen en defensar una cosa que no tenia solució".

stats