Política 05/02/2018

El PS d'Escaldes reitera la necessitat d'una ampliació de capital a Capesa

Cèlia Vendrell considera que "el comú ha deixat de lluitar" per la societat que distribueix l'aigua a la parròquia

M. T.
2 min
La consellera del PS+I d'Escaldes-Engordany, Cèlia Vendrell / M. T.

Andorra la VellaLa consellera del Partit Socialdemòcrata al comú d'Escaldes-Engordany, Cèlia Vendrell, ha demanat aquest dilluns més voluntat tant per part de la Companyia d'Aigües Potables d'Escaldes-Engordany (Capesa) com del comú per poder tirar endavant una ampliació de capital i que així la corporació tingui un major control de la societat.

Tal com ja va manifestar durant la sessió de Consell de Comú en què es va aprovar el pressupost, Vendrell lamenta que enguany no s'hagin previst els 1,3 milions d'euros per fer l'ampliació de capital, a diferència d'anys anteriors. Tot i això, ella mateixa ha reconegut que el comú està disposat a obtenir aquests diners d'altres partides si la situació es desencalla. I és que per poder tirar endavant l'ampliació, es necessita el vistiplau de més del 50% dels accionistes de Capesa i, tenint en compte que n'hi ha més de 800, "cal mobilitzar molta gent". Vendrell s'ha mostrat convençuda que si des de la societat s'impulsés la recerca de suports, mitjançant un sistema de delegació de firmes, es podria tirar endavant l'assemblea extraordinària de socis on s'ha d'acordar la mesura.

Vendrell també ha lamentat la falta de voluntat de la corporació comunal –que té un 6% de les accions–, i ha assegurat que "el comú ja no vol lluitar per Capesa" i que no s'hi vol implicar més.

Amb l'ampliació de capital, el comú d'Escaldes-Engordany passaria a tenir el 23% de les accions, però des del PS defensen que aquest percentatge hauria d'augmentar fins al 51%, per tenir el control d'una companyia que distribueix un bé que és competència comunal i per evitar situacions com la que es va viure l'estiu del 2015, quan una esllavissada a la zona de la captació va provocar que l'aigua no fos apta per al consum humà. L'ampliació de capital també permetria frenar les despeses del crèdit que va haver de demanar Capesa per construir un segon nou dipòsit arran de la crisi del 2015.

Finalment, Cèlia Vendrell també ha criticat que el nomenament del nou director tècnic s'hagi fet de manera poc transparent i que, de fet, hagi estat el propi president de l'entitat "el que s'ha autoanomenat" director tècnic. "És veritat que és una empresa privada, però distribueix un bé públic", ha assegurat.

stats