Política 10/12/2019

El PS escaldenc proposa millorar l'enllumenat dels camins de la parròquia

UxEE aposta per la Fàbrica de Llums

Ara Andorra
3 min
ELs socialdemòcrates volen arreglar i millorar l'enllumenat dels camins de la parròquia. / PS

Escaldes-EngordanyLa candidatura del Partit Socialdemòcrata + Independents d'Escaldes-Engordany encapçalada per Rosa Gili vol "arreglar tots els camins de la parròquia", a més de fer-ne de nous. Pel que fa als de la Plana vol "millorar-ne l'enllumenat, perquè sabem que hi ha persones que hi pugen i baixen, i a la nit es troben que no hi ha llum".

Aquest és l'objectiu de la candidata a cònsol major, que ha comentat que "pensem que tot el que sigui passejar i caminar dona benestar, i és molt important". D'aquesta manera, el PS s'ha compromès a adequar els camins ja existents i també a parlar amb els propietaris dels terrenys per on transcorre el rec del Solà per tal de "veure si amb la col·laboració del comú el poguéssim obrir".

D'altra banda, i també amb l'objectiu de millorar el benestar de la ciutadania, la candidatura que encapçala Rosa Gili vol "posar més verd cap al centre, a la part més urbanitzada i urbana". A més, Gili ha argumentat que hi ha espècies d'arbres que "ajuden a captar la pol·lució".

UxEE proposa la Fàbrica de Llums

La coalició d'Unió X Escaldes-Engordany ha presentat aquest dimarts el seu projecte de la Fàbrica de Llums, una proposta que recull el nom de 'L'atelier des Lumières' de París i que té com a objectiu "reproduir l'èxit d'aquesta instal·lació de la capital francesa, que rep més de 400.000 visitants anuals, a la parròquia escaldenca".

D'aquesta proposta, el cap de llista de la coalició, Higini Martínez-Illescas, ha comentat que "aquest pot ser un motor econòmic, no només per a la parròquia sinó per a tot el país". La Fàbrica de les Llums oferiria al visitant una experiència immersiva virtual amb imatges generades per projectors làsers. La temàtica proposada per Escaldes-Engordany és la vall del Madriu-Perafita-Claror, que els visitants podrien gaudir al bell mig de la parròquia. Des d'Unió X Escaldes-Engordany es considera que un bon lloc on emplaçar la Fàbrica de Llums seria l'actual pàrquing d'autobusos del Prat Gran per les dimensions del recinte.

Bus parroquial

El candidat de Demòcrates+Independents, Josep Travé, ha anunciat aquest dimarts que si la seva llista surt guanyadora als comicis comunals del 15D "complementarem el servei de transport públic del Govern amb una xarxa parroquial que doni servei a aquells punts on no arriba, complint així amb l'encàrrec que ens han fet els ciutadans". Segons Travé, "el preu del bitllet serà molt assequible". El servei "cobrirà zones com les urbanitzacions d'Engolasters, la Plana o Can Diumenge, i després cap a les zones dels Vilars, Sant Jaume, Fiter i Rossell i l'avinguda del Pessebre", ha indicat Travé. El candidat ha explicat també que "sobretot ens ho estan demanant gent gran i infants".

Pel que fa als horaris, "es faran coincidir i unir amb l'aplicació que FEDA està preparant per a l'accés a la informació dels serveis públics", i informarà els usuaris de "quin és el millor horari o la millor combinació amb els diferents serveis de bus".

D'altra banda, la candidatura taronja d'Escaldes també preveu altres millores relacionades amb el transport sostenible, com les bicicletes elèctriques. Es crearà "un carril bici i s'ampliarà l'oferta de punts on agafar la bici elèctrica", ha informat Travé.

Unides per un ascensor

D'altra banda, la candidatura Terceravia + Independents que encapçala Jordi Rubia ha anunciat que "unirà l'avinguda de les Escoles amb l'avinguda Príncep De Gaulle, mitjançant un ascensor". D'aquesta manera, segons la membre de la candidatura blava, Maria Carme Torcuato, "facilitarem l'accés als aparcaments d'aquesta zona i l'accés més fàcil per a tots els veïns i turistes". La candidata escaldenca ha remarcat que "és cert que se n'ha parlat molt i és un tema recurrent en totes les eleccions, però mai s'arriba a executar".

stats