Política 24/02/2020

El PS pregunta per l'inici dels expedients sancionadors als funcionaris de la Comella

Els socialdemòcrates lamenten que Govern no s'hagi esperat a tenir els resultats de l'auditoria externa

Ara Andorra
1 min
La consellera general del PS, Judith Salazar. / PS

Andorra la VellaEl Grup Parlamentari Socialdemòcrata ha entrat una sèrie de preguntes a Govern per saber si els resultats de l'auditoria externa encarregada per l'Executiu descarreguen de responsabilitat als tres treballadors públics. També pregunten per l'inici dels expedients sancionadors quan encara no es tenen els resultats de l'estudi portat a terme externament.

La demanda d'informació pretén donar resposta al neguit del col·lectiu, amb el qual membres del Grup Parlamentari Socialdemòcrata van mantenir una reunió el passat 12 de març. El principal grup parlamentari de l'oposició en el Consell General lamenta que "Govern no s'hagi esperat a tenir els resultats d'aquesta auditoria externa abans d'incoar els tres expedients". Segons la consellera general, Judith Salazar "les sancions no haguessin prescrit, el més prudent potser hagués estat primer conèixer les conclusions de l'auditoria externa".

Des del PS recorden que "el ministeri d'Interior va incoar tres expedients sancionadors a tres treballadors del centre penitenciari de la Comella per la fuga del pres, del passat 29 d'octubre. A un d'ells se li va obrir un expedient greu i un altre de molt greu, mentre que als altres dos se'ls va imputar una falta greu". Aquests tres expedients van arribar després de l'auditoria interna que havia de determinar si s'havia comès cap negligència que expliqués per què es va poder fugar el pres. En aquest sentit, la consellera general del PS, Judith Salazar, recorda que "paral·lelament es va encarregar una auditoria externa de la qual encara no tenim resultats". Segons el PS "l'auditoria externa ha de confirmar si la infraestructura i el funcionament de la Comella garanteixen la seguretat del centre penitenciari".

stats