Política 12/12/2019

PS i Independents d'Escaldes-Engordany planteja construir unes basses d'aigua termal

Terceravia + Independents vol apostar per les energies renovables en els edificis comunals i UxEE parla de donar-li un millor ús a les instal·lacions esportives del Prat del Roure

Ara Andorra
2 min
Candidats del PS i Independents al roc del metge. / PS

Andorra la VellaLa candidatura de partit Socialdemòcrata i Independents d'Escaldes-Engordany planteja la construcció d'unes basses d'aigua termal a la part alta de la parròquia que permetrien posar en valor l'aigua termal de la parròquia i també actuarien com a pol d'atracció de turistes, segons ha explicat el candidat a cònsol menor, Joaquim Dolsa, qui ha indicat que als turistes "com a mínim per curiositat, els farà gràcia provar-ho". Des de la formació es vol que les basses siguin de lliure accés per a tothom.

A més, ha declarat que projectes com aquests tenen èxit en altres llocs i "no hauria de costar gaires diners". D'altra banda, segons Dolsa, les basses haurien de contribuir a la recuperació de l'aparcament de l'Escaler. En aquesta línia, el número dos de llista veu l'aparcament com una ajuda per organitzar activitats i "d'aquesta manera fer pujar el turisme a la part alta, que ara per ara està una mica abandonada".

Energies renovables

Apostar per les energies renovables és un dels punts de Terceravia + Independents Escaldes-Engordany. La candidata Daisy Rubia ha explicat que aposten per les energies sostenibles i que per això creuen "que des del comú cal donar exemple". Per aquest motiu, pretenen instal·lar plaques fotovoltaiques en els edificis comunals, començant per casa comuna.

Potenciació de l'esport

Escaldes-Engordany compta amb un equipament esportiu situat al Prat del Roure que "creiem que està molt poc aprofitat", ha assegurat aquest dijous el número dos de la llisa d'UxEE, Jordi Moreno. El programa de la formació preveu convertir el Prat del Roure en una sala polivalent que pugui acollir els entrenaments d'esports col·lectius infantils i traslladar-hi l'Escola d'Art. D'aquesta manera "reaprofitarem millor l'espai", ha subratllat Moreno.

Una altra de les propostes que recull el programa d'UxEE és l'habilitació d'un carril bici segregat de la circulació de vehicles a l'avinguda de les Nacions Unides. El número 2 de la candidatura ha explicat que "el carril bici estarà protegit per evitar que els cotxes puguin envair-lo" i que s'aprofitarà aquesta actuació per fer un carril de 'running' "amb cautxú reciclat" just al costat, ocupant l'espai de la vorera. Cap de les dues actuacions afectarien la circulació del carrer, ja que es suprimiria les places d'aparcament situades a la part dreta de la via.

Per últim, Moreno ha fet referència a la voluntat de millorar les estructures esportives ja existents a la zona alta d'Engolasters. D'aquesta manera es potenciarà la pràctica del ciclisme, el senderisme i el 'running' a la zona i "s'habilitaria una altra entrada digna per a la vall del Madriu-Perafita-Claror".

Zona específica per a gossos

Demòcrates+Independents d'Escaldes-Engordany crearà el primer gran parc del Principat específic per a gossos, perquè puguin gaudir-ne els ciutadans de la parròquia i també tots aquells del país que tinguin cans. Segons ha explicat Núria Barquin, candidata a cònsol menor, el parc estarà situat al costat de l'aparcament del Fener, i pretén respondre a les demandes dels veïns de disposar d'un espai ampli. "La gent que té gossos a Escaldes feia molt de temps que demanaven un espai on l'animal pugui córrer, i on també aquelles persones que tenen gossos es puguin socialitzar entre elles", ha indicat Barquin. A banda, ha destacat que l'espai s'equipararà amb elements perquè els gossos es puguin exercitar i jugar sense la necessitat d'estar lligats.

stats