Política 08/12/2019

El PS s'interessa pels recursos destinats a l'assistent personal

Des del grup parlamentari socialdemòcrata defensen que ha de ser un servei que potenciï l'autonomia de les persones amb diversitat funcional

Ara Andorra
1 min
Els consellers generals del partit socialdemòcrata, Pere López i Judith Salazar. / M. P.

Andorra la VellaEl grup parlamentari socialdemòcrata ha fet una sèrie de demandes informació al Govern per conèixer quants recursos que es destinen al projecte d’assistent personal.

Des de la formació posen en relleu que el ministeri d'Afers Socials, Justícia i Interior va posar en marxa el gener del 2017 el projecte d'assistent personal, un servei que busca que les persones amb diversitat funcional puguin viure de manera autònoma. “Hem preguntat respecte d’aquest projecte perquè creiem que ha d’ajudar significament a l’autonomia de les persones amb diversitat funcional, i per tant volem saber quants recursos humans i econòmics destina el ministeri d’afers socials des de la seva creació”, exposen des del PS.

Per poder avaluar la situació del projecte, des del PS volen saber, pel que fa a les demandes favorables, quantes hores d’assistència personal s’han autoritzat, si existeix un barem objectiu de quantificació i, en cas afirmatiu, quin és. També, quantes persones s’han format per poder ser assistent personal, i quins recursos, econòmics i humans, ha destinat anualment el ministeri d’Afers Socials a aquest projecte des de la seva implementació.

stats