Política 17/01/2018

El PS portarà la Sindicatura a la justícia

Argumentaran que el síndic general va destituir Pere López i també estudien incloure la qüestió del reglament del grup mixt

M. T.
2 min
Pere López menjant escudella d'Andorra la Vella i conversant amb Lídia Samarra / M. T.

Andorra la VellaEl conseller general i president del PS, Pere López, ha anunciat que els membres del comitè directiu del partit, per unanimitat, els han demanat que portin a la justícia la Sindicatura per la situació que s'ha generat arran de la nova composició del grup mixt i el fet que el síndic general no convoqués López a la junta de presidents. "El partit se sent lesionat per les actuacions que hi ha hagut en aquestes darreres setmanes, amb la meva destitució i la no convocatòria a la junta de presidents", ha dit López. En el recurs argumentaran que el síndic va actuar amb tendenciositat "ingerint en un grup quan no ho podia fer i destituint Pere López".

A l'hora de presentar el recurs, que es tramitarà per la via ordinària, el PS està també pendent de com acaba la qüestió del reglament del grup mixt, que també impugnaran. En aquest sentit, López lamenta que el síndic no hagi aplicat el mateix principi que al 2015, quan hauria establert que si no hi havia acord entre les diferents formacions del grup mixt s'hauria d'optar per una presidència rotatòria. "Ara una majoria de consellers ha decidit tot el funcionament del grup i ens han tret la nostra part de representativitat", de manera que volen esperar a la resposta de la Sindicatura per decidir si també opten per la via judicial en aquesta qüestió, que és el que també defensa el comitè executiu.

Pere López també ha avançat que, pel que fa a les presidències de comissions i de la representació a les delegacions internacionals, els consellers socialdemòcrates es quedaran com estaven, perquè no accepten l'oferiment fet pels cinc consellers exliberals de quedar-se amb les presidències de comissions que els toquen al grup mixt i amb el càrrec de titular a l'OSCE. López considera que després de rebutjar fins a cinc propostes fetes pel PS, "ara ens donen un altre càrrec que no havíem demanat", i atribueix aquest oferiment al fet que "s'han passat de frenada i el síndic els ho ha permès". Per tot plegat, el PS lamenta que "tothom hi ha sortit guanyant excepte nosaltres", en referència al fet de perdre la presidència del grup mixt.

stats