Política 18/08/2020

El PS pregunta per "l'augment altament preocupant" de la violència masclista

Des de l'inici de la pandèmia i fruit del confinament

ARA Andorra
1 min
La consellera general, Judith Salazar. / PS

La presidenta suplent del grup parlamentari socialdemòcrata, Judith Salazar, ha entrat una demanda d’informació al Consell General per “aprofundir amb dades oficials” respecte “l’augment altament preocupant” dels casos de violència domèstica, sobretot des de l’inici de la pandèmia de la Covid-19 i fruit del confinament.

Així, Salazar pregunta pel nombre d’intervencions realitzades pel Ministeri d’Afers Socials en relació amb casos de violència de gènere des del 14 de març fins a la data en que el Govern doni resposta a la demanda d’informació, per mesos, i en comparació amb els mateixos períodes des del 2017.

Salazar demana pels recursos humans, materials i d’altres naturaleses, destinats pel Ministeri d’Afers Socials a atendre les víctimes de violència de gènere. Pel que fa als recursos humans, la presidenta suplent del grup parlamentari socialdemòcrata demana el detall de les tasques assignades i la formació específica en atenció a les víctimes de violència de gènere o en igualtat. També es pregunta pels recursos addicionals -humans i materials- destinats a atendre les víctimes degut a l’augment dels casos d’aquest 2020.

stats