Política 22/10/2019

El PS qüestiona la necessitat de l'aeroport de Grau Roig

Font critica el conveni signat entre el Govern i la Cambra de Comerç perquè haurien de tenir col·laboracions "contínuament"

M. P.
2 min
El conseller general del grup parlamentari socialdemòcrata, Jordi Font. / M. P.

Andorra la VellaEl conseller del grup parlamentari socialdemòcrata, Jordi Font, creu que "és al·lucinant que algú pugui pensar que a Grau Roig hi pugui anar un aeroport". Per aquest motiu, ha entrat una pregunta aquest dimarts a Sindicatura en relació amb el conveni de col·laboració signat entre el Govern i la Cambra de Comerç el 10 d'octubre. Tot i aquesta afirmació, el conseller socialdemòcrata ha declarat que des de la formació "no estem en contra d'un aeroport", però no veuen la necessitat de construir-ne un de nou tenint el d'Andorra-la Seu, en el qual "hi hem posat força diners" i "hi ha convenis internacionals amb l'aviació espanyola per obrir-lo ja". Per tant, si finalment es construeix, "serem el país més estrambòtic del món tenint dos aeroports en 400 metres quadrats".

Font ha argumentat que l'espai seleccionat per encabir l'aeroport "és una de les valls d'Andorra més ocupades per infraestructures importantíssimes", a banda de ser l'únic accés rodat amb França. El conseller ha defensat que l'espai és mínim i difícilment s'hi pot encabir una infraestructura de grans dimensions i, per tant, ha afegit que "és una burla posar un aeroport aquí i no sé a quina ment privilegiada se li ha acudit". A banda, també ha estat contundent en manifestar la seva inviabilitat, ja que anys enrere "se'm van presentar tres llocs possibles per ubicar-lo, i en cap cas eren al fons de les valls ni en aquest lloc".

Pel que fa al conveni signat entre l'executiu i la Cambra, el conseller socialdemòcrata l'ha criticat indicant que, "segons els estatuts de la Cambra, haurien de tenir col·laboracions contínuament" i, en tot cas, hauria de ser el Govern qui liderés la iniciativa i no afegir-se a una proposta de la Cambra. En aquest sentit, Font vol saber quins estudis estableix el conveni; a quant ascendeix el finançament; si es creu que el rol de la Cambra ha de ser planificar les infraestructures nacionals i si, finalment, "tenim alguna mala notícia" sobre l'aeroport Andorra-la Seu en el qual s'ha fet una aposta tant tàctica com econòmica per voler ara crear-ne un de nou.

stats