Política 11/12/2019

El PS escaldenc vol que el transport públic arribi a tothom de la parròquia

Demòcrates aposta per la millora de les instal·lacions esportives, mentre que UxEE rep les queixes dels padrins i assegura que les tindrà presents

Carles Alonso
4 min
LA candidata socialdemòcrata Rosa Gili i part de la seva candidatura, davant de l'estació de bicicletes elèctriques. / C. A.

Escaldes-EngordanyLa candidatura del PS + Independents al comú d'Escaldes-Engordany ha presentat aquest dimecres els punts del programa electoral referents al transport públic. En aquest sentit, la candidata a cònsol major Rosa Gili, acompanyada per tres membres de la candidatura, ha explicat que "si es fomenta el transport públic, cosa que ja fa molt temps que portem dient, serveix per tenir cura del medi ambient, a més de reduir el trànsit de vehicles". Gili ha reconegut que ha parlat amb molta gent i que li reclamen que "el transport públic arribi a tothom" i per aquest motiu es planteja crear "una línia comunal pròpia per poder arribar a arreu".

La candidata socialdemòcrata creu que "és important que el transport públic arribi al màxim de llocs de la parròquia per així poder facilitar el transport a la gent gran i a persones que tinguin problemes de mobilitat". Gili ha manifestat que "volem revisar les parades actuals que hi ha a la parròquia de cara a les persones amb discapacitats, ja que sabem i ens han fet arribar que hi ha persones que tenen molts problemes a causa dels canvis de nivell". La cap de llista socialdemòcrata ha afegit que "volem senyalitzar-ho tot, perquè hi ha persones amb discapacitat visual que tenen veritables problemes".

També en referència al transport, Rosa Gili s'ha referit a les bicicletes. En aquest sentit, la cap de llista socialdemòcrata ha explicat que "volem que hi hagi carrils alternatius per a les bicicletes però també pels patinets elèctrics, que són una realitat a la nostra parròquia". En aquest mateix sentit, Gili ha reconegut que "mentre que el Govern ha tingut una voluntat de potenciar la utilització de vehicles alternatius com poden ser les bicicletes o els patinets elèctrics, el comú anava pel sentit contrari malgrat que comú i Govern eren del mateix color polític".

Més hores

El candidat número 3 de la llista de Demòcrates+Independents d'Escaldes-Engordany, Jordi Vilanova, ha explicat aquest dimecres que aposten per una millora de les instal·lacions esportives "amb una ampliació dels vestidors del pavelló del Prat Gran, que passaran de dos a quatre". Així mateix, Vilanova ha indicat que "s'acabarà de completar el nou rocòdrom i es planteja una obertura horària molt més àmplia de les instal·lacions" de la parròquia. L'actual conseller d'Esports del comú escaldenc ha concretat que, "el diumenge 24 de novembre, vam fer una prova a les piscines comunals i vam tenir uns 120 infants amb els pares". El número 3 taronja ha afegit que "la intenció és treballar en la mateixa línia per donar més i millor servei a les instal·lacions esportives, perquè volem millorar la qualitat de vida dels ciutadans".

Un altre projecte en l'àmbit esportiu és "l'augment del nombre de campus durant tot l'any". En aquest sentit, Jordi Vilanova ha indicat que "un dels campus més innovadors es farà de la mà del departament de Cultura, a l'estiu, amb el Festival Colors de Música". Segons Vilanova, "es tracta de combinar la cultura amb l'esport segons les nits temàtiques". Aquest tipus d'iniciatives "permeten una interrelació entre dos departaments i, a la vegada, donarà molta vida a la plaça Coprínceps", ha refermat Vilanova.

El membre de la candidatura que encapçala Miquel Aleix ha explicat que "Demòcrates aposta de forma molt decidida per l'esport, organitzant activitats per Carnaval o Tots Sants, amb una oferta molt més àmplia, especialment amb esports menys reconeguts com l'escalada, escacs o petanca". En aquest últim cas, segons indica Vilanova, "poder interrelacionar gent gran amb infants". Vilanova ha conclòs que "es tracta d'oferir molta més oferta esportiva en general a la ciutadania".

Compra del terreny de Fiter i Rossell

Mitjançant el seu cap de llista, Jordi Rubia, la candidatura Terceravia + Independents ha anunciat que "comprarà el terreny en venda a Fiter i Rossell per construir un aparcament de cinc plantes, així com un bloc de 30 pisos destinats a habitatge social".

Rubia ha explicat que “el primer pas seria arribar a un acord amb els propietaris per poder comprar el terreny, el més aviat possible, ja que creiem que construir un pàrquing en aquesta zona on hi ha una mancança, resoldria molts problemes”.

Pel que fa al bloc de pisos, des de la candidatura de Terceravia + Independents aposten per "destinar-los a habitatge social i així ajudar a acabar amb la problemàtica de l’habitatge que hi ha tant a la parròquia, com al país en general".

Tenir present als padrins

La candidata número 3 de la coalició Unió X Escaldes-Engordany (UxEE), Elisabet Zoppetti, ha tornat al terreny comunal del Falgueró, on va efectuar el primer acte de campanya el seu cap de llista Higini Martínez-Illescas. Ho ha fet "per reclamar que es tingui present als padrins de la parròquia". Durant el porta a porta de la campanya, UxEE ha recollit "les queixes dels padrins pel tema de la mobilitat, pel bus comunal i pels desorbitats preus de la residència per la gent gran". Zoppetti ha lamentat que "les pensions que reben els padrins són molt minses i els preus de les residències són prohibitius per al 90-95% d'ells". Per això, ha reclamat que "s'ha d'estimular el Govern perquè juntament amb el comú es construeixi una residència d'avis a preus socials".

stats