Política 10/12/2019

El PS+I d'Andorra la Vella, amb l'objectiu de recuperar espais esportius

Des d'En Comú aposten per l'embelliment de la plaça de la Rotonda i potenciar el parc fluvial, mentre que Terceravia denuncia "la deixadesa" dels barris allunyats del centre

Ara Andorra
4 min
Les números 1 i 3 Dolors Carmona i Lídia Samarra, al parc Central. / PS

Andorra la VellaLa candidatura del Partit Socialdemòcrata+Independents d’Andorra la Vella es compromet a recuperar espais esportius per a la parròquia. “Volem posar de manifest el dèficit de la parròquia en tot el que fa referència a l’àmbit esportiu i de lleure”, ha dit aquest dimarts el candidat número sis, Jordi Benet, que ha acusat l’actual corporació comunal d’haver “retirat diferents instal·lacions”, com són els camps de minifutbol que hi havia al carrer Prat de la Creu i al Parc Central, o les cistelles de bàsquet de la plaça del Poble, “on els infants podien participar i gaudir de l’esport”.

En aquest sentit, el candidat de PS+Independents ha lamentat que aquesta retirada d’instal·lacions “ha provocat grans dificultats als joves, que tenen pocs indrets per practicar l’esport a Andorra la Vella”. “Nosaltres el que volem és fomentar la pràctica esportiva i tenim tota una sèrie de mesures que volem prendre”, ha assenyalat Benet, com és la instal·lació, de nou, del camp de minifutbol i bàsquet al Parc Central. Així mateix, es convocarà un concurs d’idees per revitalitzar la plaça del Poble perquè esdevingui “una zona multifuncional”, on es puguin realitzar activitats tan socials i culturals com esportives.

Un altre compromís de la formació socialdemòcrata és la remodelació de l’Estadi Comunal Joan Samarra amb l’objectiu de “millorar les instal·lacions i recuperar aquesta zona com un punt de referència per a la pràctica esportiva”, ha manifestat Benet. Aquesta remodelació inclouria la millora de les zones de vestidors, la renovació del tartan –“que està bastant deteriorat”-, la millora de les graderies i també de la zona del poliesportiu.

Embelliment de la plaça de la Rotonda i parc fluvial

“Volem que les persones caminin i passegin des d’Andorra la Vella fins a Santa Coloma per parcs i passeigs; per això impulsarem l’embelliment des de la rotonda de la Dama de Gel fins a Santa Coloma”, ha afirmat la cap de llista d'En Comú per Andorra la Vella, Conxita Marsol. Per aconseguir aquest objectiu, “s’embellirà la plaça de la Rotonda, també tot el passeig del riu fins a Santa Coloma, i allà es farà el parc fluvial”. Aquest projecte ja s'ha començat a desenvolupar amb la part del parc de la Serradora, i les negociacions amb el Govern pels terrenys que toquen a la caserna de bombers ja estan gairebé tancades, per poder donar continuïtat al parc fluvial, ha explicat Marsol. La instal·lació també inclourà un parc infantil.

Pel que fa a la remodelació de la plaça de la Rotonda, Marsol ha indicat que no vol "dir gaire cosa" per no ser titllada d'electoralista, però ha afegit que ja han obert els plecs amb tres propostes i s’ha triat una "pràcticament per unanimitat", que presentaran després de les eleccions. El jurat que ha escollit el projecte estava format per representants del Col·legi d’arquitectes, d’enginyers, comerciants i membres de la majoria i de l'oposició comunals. Marsol ha destacat que la nova plaça de la Rotonda serà un gran nexe d’unió entre les dues parts de l’avinguda Meritxell i marcarà l’inici de l’espai de connexió entre Andorra la Vella i Santa Coloma”.

En relació al passeig del riu, s’embellirà “en la mateixa línia que s’ha fet al Parc Central, amb una imatge molt més natural, plantes, jardineres i elements que aportin verd”.

Actuacions als barris

D'altra banda, la candidatura de Terceravia+Independents d’Andorra la Vella ha denunciat la “deixadesa” dels barris més allunyats del centre i l’embelliment únicament de les zones centrals de la parròquia. El número 11 de la formació, Jose Carlos Trillo, ha afirmat que “cal treballar a tots els nuclis urbans, perquè en aquests moments Andorra la Vella s’està convertint en un parc turístic de l’avinguda Meritxell i s’està mirant pels turistes i no pels qui viuen a la parròquia”.

“Hem vist els barris i els hem caminat, n’hi ha que estan descuidats i el comú ha de treballar per la gent que viu a la parròquia, està molt bé atreure turisme però no hem d’oblidar els nostres residents”, ha dit Trillo.

En aquest sentit, la candidatura de Terceravia+Independents proposa treballar de la mà dels privats per embellir tots els terrenys “de manera que si el privat no pot arranjar-los que ho faci el comú i després trobar una entesa”. “El que no pot ser és deixar l’entrada d’Andorra la Vella com està o zones com la de Bonavista que està deixada de la mà de Déu”, ha conclòs el número 11 de la formació.

Dues meses de votació

D’altra banda, des del comú han recordat que aquest diumenge es tornarà a habilitar el Centre de congressos com a col·legi electoral. S'habilitaran dues meses de votació a la sala la Consòrcia, que estaran custodiades durant tot el dia pels membres de l'actual corporació que no es presenten a la reelecció.

El dispositiu electoral mobilitza una seixantena de treballadors del comú. En total, 8.242 persones estan cridades a votar a la capital, un 9,3% més en relació als 7.538 de les comunals d'ara fa quatre anys. Per tal de facilitar l'exercici de vot en les hores de màxima afluència, el comú ha habilitat dues fileres, corresponents a cadascuna de les meses, de la A a la L i de la M a la Z.

A més, es posarà a disposició dels votants fins a 10 cabines electorals, 5 per mesa, 2 de les quals estaran adaptades per a persones amb mobilitat reduïda. Per facilitar la mobilitat dels ciutadans que es desplacin a votar en vehicle, el comú oferirà una hora gratuïta d'estacionament a l'aparcament Centre Ciutat entre les 8.30 i les 19 hores.

stats