Política 09/12/2019

PS+Independents pretén reformar una Valireta “obsoleta”

Agrupament Encampadà refarà la plaça de l'església del Pas de la Casa prèvia consulta amb la ciutadania

Ara Andorra
3 min
La candidatura de PS+I a les portes del centre cultural La Valireta. / PS

EncampLa candidatura de PS+Independents vol treure "de la indigència les infraestructures culturals d'Encamp", ha dit la número 11 de la llista, Maria Lluïsa Alaminos, i per això s'han compromès a fer-ne. El centre cultural la Valireta, lloc on s'ha reunit el partit, ha estat l'exemple que la formació ha volgut posar sobre la taula. "A vegades es queda tan petit que hem de fer servir el poliesportiu", sala que no està condicionada, amb el sobrecost que suposa reacondicionar-la cada vegada que se'n fa ús, per exemple, per espectacles de teatre. Però també no estan adequades a les necessitats dels alumnes altres espais, com la sala de música, que és petita, o la sala de dansa, ubicada al subsol.

La número 11 de la llista de PS+Independents ha volgut fer valdre els grups que hi treballen tot i la ineficàcia de les infraestructures, com el Cor de Rock o diversos grups de música i de teatre. Alhora, Alaminos ha destacat que no es tracta de fer grans inversions, sinó de "posar una mica més de si i donar totes les facilitats". Considera que la millora dels espais es pot aconseguir amb pocs recursos.

Pel que fa al Pas de la Casa, i recollint el neguit de la ciutadania, PS+I aposta per remodelar la sala de festes, així com potenciar les activitats culturals al Complex esportiu i sociocultural del poble. "Al Pas de la Casa no li arriba l'oferta cultural i són molt poques les ofertes d'oci que té" i, per això, volen potenciar una mostra de teatre al carrer a l'estiu que serviria per atraure els visitants a zones menys concorregudes. També ha parlat de la plaça de l'Església, una zona que servia "una mica per a tot i l'acaben d'inhabilitar".

Anivellar la plaça de l'Església

Agrupament Encampadà vol tornar a anivellar la plaça de l'Església del Pas de la Casa, tal com estava abans de la remodelació duta a terme per la majoria actual d'UPDA. "Hi ha un desnivell d'un metre", afirma el candidat Josep-Antoni Ayala, "i comporta tota mena de problemes". Ayala ha esmentat la impossibilitat de poder assentat-hi instal·lacions per ocasions assenyalades, com la carpa per a la festa major. Així mateix, el fet que l'espai no estigui perimetrat, com abans sí que ho estava la plaça, fa que "les mares no estiguin tranquil·les mentre juguen els seus fills".

"Les coses s'han fet amb bona fe, però amb total desconeixement de la situació climatològica i geogràfica del Pas de la Casa", apunta el candidat d'Agrupament Encampadà. Projectes com el del passeig del riu, fet de fusta i que "requereix molt de manteniment" a causa del tipus de material i a les condicions climatològiques que ha de suportar. A més, el disseny fa que la neu s'acumuli i que quatre o cinc persones del servei de manteniment del comú hagin de retirar-la amb pala. "S'hauria de fer el terra de quitrà i amb l'amplada justa perquè passés una màquina llevaneu petita", apunta Ayala. Des de la formació asseguren que, si bé són dos projectes per millorar la situació del Pas de la Casa, no es tiraran endavant sense consultar-ho prèviament amb els veïns.

Membres de la candidatura d'en Comú per Encamp a la plaça Coprínceps del Pas de la Casa. / DEMÒCRATES

Aparcament soterrat

I també al Pas de la Casa, la cap de llista d'En Comú per Encamp, Laura Mas, ha afirmat que parlarà amb el privat que gestiona actualment la plaça Coprínceps mitjançant una concessió per construir un aparcament soterrat. D'aquesta manera, la gran zona d'aparcament quedaria sota terra i la plaça passaria a ser "el centre neuràlgic" del Pas de la Casa, amb activitats de lleure, promocionals, fires i el mercat de Nadal, reconvertint-lo en un espai de referència. L'objectiu és doble, afavorir la "cohesió social" de la ciutadania i també pensar amb els turistes, perquè tinguin un punt de referència.

stats