Política 15/01/2019

Pujol Ferrusola demana presó per a l'exagregat d'Interior de l'ambaixada d'Espanya

Considera que tant ell com l’ex-director adjunt operatiu de la policia espanyola Eugenio Pino van revelar secrets

Ara Andorra
1 min
Jordi Pujol Ferrusola a l’abril a Madrid, just abans de ser empresonat.

Andorra la VellaJordi Pujol Ferrusola ha demanat una pena de dos anys i mig de presó per a l’exagregat d’Interior a l’ambaixada espanyola, Bonifacio Díez, i per a l’ex-director adjunt operatiu de la policia espanyola Eugenio Pino com a suposats autors d’un delicte de descobriment i revelació de secrets en una causa en la que s’investiga l’origen del llapis de memòria que va ser aportat a l’Audiència Nacional en el marc del ‘cas Pujol’, tal com informa El Independiente.

El titular del jutjat d’instrucció número 11 de Madrid va processar el 2 de novembre Pino i Díez ja que creia que es podrien haver posat d’acord per fer arribar aquest llapis de memòria a l’audiència “amagant la seva procedència il·lícita”.

En l’escrit d’acusació al qual fa esment el diari espanyol, la defensa del fill gran de l’expresident de la Generalitat de Catalunya posa en relleu que amb la finalitat de descobrir “secrets familiars, personals, econòmics, empresarials i patrimonials” tant de Pujol Ferrusola com de les societats mercantils de les quals era soci algú es va “apoderar” de “la totalitat de la seva vida informàtica” corresponent al període comprès entre el 1996 i el 2002.

Aquell llapis de memòria incloïa centenars de correus electrònics personals i empresarials dels dispositius informàtics de Pujol Ferrusola. Es dona la circumstància que tota aquesta informació li va ser sostreta.

stats