Política 27/11/2018

Rascagneres i Abril, candidats al TC

Marc Carrillo ocuparia el càrrec de jurista exterior

Joan Ramon Baiges
1 min
El president de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS), Jean-Michel Rascagneres conversa amb la consellera general, Sílvia Bonet en presència del  president de la comissió gestora del fons de reserva de jubilació, Josep Delgado./B.N.

Andorra la VellaEl grup parlamentari demòcrata ja té candidats per ocupar el lloc que queda vacant al Tribunal Constitucional des de la renúncia del magistrat Isidre Molas.

La llei de l'òrgan judicial determina que s'ha de fer en el termini màxim d'un mes, fet que ha elevat les crítiques d'alguns consellers de l'oposició.

Segons ha pogut saber l'ANA, els dos candidats amb millor posició són l'actual president de la CASS, Jean-Michel Rascagneres, i l'actual president del Tribunal Superior de Justícia, Joan Manel Abril Campoy. Marc Carrillo ocuparia el càrrec de jurista exterior.

Després que Moviment Progressista (SDP) va acusar el síndic general i Demòcrates per Andorra de “violar la llei” i de “torpedinar, sabotejar i boicotejar" el Tribunal Constitucional per no haver cobert encara la plaça vacant que va deixar Molas, que està deserta des del 12 d’octubre, el ministre portaveu, Jordi Cinca, va treure ferro i va manifestar que “no estem davant una situació alarmant”. Així, va considerar que des de la formació política progressista el que es vol és “cridar l’atenció”.

stats