Política 10/12/2019

La renovació del Palau de Gel, prioritat absoluta d'Objectiu Comú

Demòcrates + Independents donarà suport als pressupostos d'Ensisa

Marc R. Fort
2 min
Dolors Cabot, numero dos de la llista d'Objectiu Comú. / M. R. F.

CanilloLa número dos de la llista de candidats d'Objectiu Comú, Dolors Cabot, ha posat en relleu aquest dimarts que una de les prioritats del partit en cas de guanyar les eleccions comunals, serà dur a terme la renovació del Palau de Gel, que cal recordar, finalitzarà l'any 2020. Cabot, en aquest sentit, ha denunciat "la falta de voluntat que hi hagut fins ara per asseure's a negociar amb la propietat". La candidata ha descrit el Palau de Gel com un element característic de la parròquia que forma part indiscutiblement de la marca Canillo.

D'altra banda, Cabot ha destacat també altres opcions que emplenarien de contingut la infraestructura, com és el cas d'un mur d'escalada de gel, un simulador i un tapís de tecnificació de l'esquí. En l'àmbit cultural, Cabot ha anunciat que el Palau de Gel pot servir també per fer petites convencions, espectacles de qualitat a la pista de gel i estades amb clubs esportius. Tot això "donarà una molt bona imatge de Canillo, sobretot per atreure futurs negocis", ha destacat la candidata. Així i tot, abans de res, ha recordat que "primer hem de signar el contracte de renovació".

Cabot també s'ha referit a la reunió de poble celebrada aquest dilluns, descrivint-la com "una trobada molt positiva" i afegint que la gent que hi va assistir "es va adonar de la proximitat dels candidats amb la ciutadania i la voluntat del partit d'escoltar tot allò que ens hagin de dir per tal de millorar la parròquia". Cabot ha conclòs les declaracions assegurant que no té cap mena de dubte en què "tindrem la confiança dels votants el dia de les eleccions".

Suport a Ensisa

Pel que fa a la candidatura de Demòcrates + Independents, en les seves declaracions s'han centrat en la plataforma de Soldeu, assegurant que "és una mostra de la notorietat que han agafat Soldeu i el Tarter els darrers anys, essent seu de grans competicions internacionals d'esquí alpí". Tal com ha afirmat el número onze de la llista, Sebastià Plaza, "seguirem apostant per Ensisa, perquè creiem plenament que ha de ser el motor econòmic de la parròquia". Per a això, "volem donar suport als seus pressupostos, on hi ha prevista una inversió de sis milions d'euros els pròxims quatre anys".

D'altra banda, i pel que fa a la plataforma, a banda d'haver creat una connexió directa entre les pistes i Soldeu, Demòcrates + Independents la vol convertir en seu d'espectacles i concerts, ha defensat la número vuit de la llista, Elisabeth Font, assegurant que es dinamitzarà la infraestructura, i una de les propostes és fer videomapatges durant l'hivern, similars als que es van fer durant la inauguració de les finals de la Copa del Món del mes de març.

Font ha explicat que entre els projectes de Demòcrates hi ha el de celebrar una edició hivernal de l'Esquella Walking Músic Festival, i el de crear una activitat per donar a conèixer les cases pairals de la parròquia, per mostrar als turistes i canillencs com es vivia anys enrere.

stats