Els residents espanyols, els primers en poder votar als comicis europeus

Fins a 2.348 electors del país veí del sud, 2.500 francesos i 6.878 portuguesos estan cridats a les urnes

Fins a 2.348 residents espanyols, 2.500 francesos i 6.878 portuguesos podran participar en els comicis al Parlament Europeu d'aquest diumenge. El procediment per votar en aquestes eleccions és diferent segons la nacionalitat, ja que mentre que els espanyols han de sol·licitar poder votar, en el cas dels portuguesos i els francesos només és necessari que estiguin inscrits en els censos que consten als respectius consolats. A més, cal destacar que en el cas de França i Portugal, els residents només han de votar per escollir els representants a Europa, mentre que pel que fa als residents espanyols, també poden votar, en funció del seu lloc d’origen, a les eleccions autonòmiques, ja que se'n celebren a totes les comunitats autònomes excepte a Catalunya, País Basc, Galícia, País Valencià i Andalusia. Els primers en poder votar seran els espanyols, que ja ho podran fer des d'aquest dimecres.

Així, i pel que fa a Espanya, la xifra d’electors inscrits al cens electoral de residents absents (CERA) és de 23.256, dels quals han fet el tràmit de sol·licitud del vot 2.348, és a dir, un 10,25% del total. Aquesta xifra representa el doble d’ara fa cinc anys, quan d’un total de 21.449 inscrits havien demanat votar 1.130, és a dir, el 5,27%, segons les dades facilitades pel Consolat d’Espanya a Andorra. Cal destacar que aquestes persones poden fer presencialment el dipòsit del seu vot a partir d’aquest dimecres, dia 22 de maig, i fins al diumenge 26 de maig. El consolat estarà obert, per a aquest motiu, de nou del matí a vuit del vespre entre dimecres i dissabte i el diumenge, de nou del matí a dos quarts de tres de la tarda.

Pel que fa als residents francesos, tal com han informat des de l’ambaixada, fins a 2.500 persones podran exercir el seu dret de vot al Parlament Europeu. Ho podran fer de manera presencial a la mateixa seu diplomàtica el diumenge 26 de maig, de les vuit del matí a les sis de la tarda.

A l’últim, i pel que fa als residents portuguesos, podran votar al consolat el dissabte 25 i el diumenge 26 de maig entre les vuit del matí i les set de la tarda.