Política 18/03/2018

Els residents i turistes russos voten per primera vegada presencialment a Andorra

Un 65% dels residents amb dret a sufragi han passat pel consolat honorari de Rússia a Andorra

M. F.
2 min
La segona secretària de l'ambaixada de Rússia a Espanya, Nadia Dementieva, al costat de l'urna. / M. F.

Andorra la VellaEls residents i els turistes de nacionalitat russa que es trobessin al país han pogut votar aquest diumenge de manera presencial per a les eleccions presidencials del seu país. Ha estat la primera vegada que els russos han pogut exercir el vot in situ al consolat honorari i, finalment, ha estat un 65% "de la població activa" la que han fet servir aquesta via, als quals caldria afegir els turistes. Cal destacar que hi ha 516 residents russos al país (tot i que no tots en edat de votar i la meitat amb residència passiva) i que es calcula que al país hi pot haver aquests dies uns 600 turistes d'aquesta nacionalitat.

La segona secretària de l'ambaixada de la Federació Russa a Espanya, Nadia Dementieva, que es trobava al país per supervisar les votacions, ha posat en relleu que cada vegada són més els turistes i les persones de nacionalitat russa que viuen al país i que gràcies al cònsol honorari, Pere Joan Tomàs, i a les autoritats andorranes, ha estat possible fer aquesta votació in situ. De fet, ha destacat que es tracta d'un "bon precedent" per a futurs comicis tot i que ha concretat que l'organització és complexa i que també caldrà avaluar la participació de cara al fet que en el futur es pugui instaurar aquesta fórmula de manera definitiva.

A banda de difondre aquesta possibilitat de vot entre els residents, una feina en la qual s'ha implicat Casa Rússia, també s'ha deixat uns fulletons als hotels perquè els turistes sabessin que tenien l'oportunitat de votar de manera presencial. D'aquesta manera, Dementieva ha posat en relleu que s'ha incidit molt en què "cada vot importa" malgrat les enquestes donaven una àmplia victòria a Vladímir Putin i que de fet s'ha acabat confirmant.

Ara es farà el recompte dels vots registrats a Andorra i s'enviaran els resultats a Moscou.

stats