Política 28/11/2019

Retrets d'electoralisme pel concurs dels Serradells

Carmona lamenta que es faci ara la licitació de la reconstrucció i Marsol justifica que d'aquesta manera s'avança temps

M. F.
3 min
Al centre de la imatge la cònsol major, Conxita Marsol, durant la sessió de consell de comú. / M. F. (ANA)

Andorra la VellaEl comú d’Andorra la Vella ha aprovat aquest dijous la convocatòria del concurs per a la remodelació del centre esportiu dels Serradells i de manera paral·lela a la votació d’aquest punt també s’ha aprovat una ordinació de despesa plurianual per als anys 2020 i 2021 per fer front a aquesta reforma que, tal com ja va avançar la setmana passada la cònsol major, Conxita Marsol, ascendirà a 6,8 milions. Els dos punts han estat aprovats amb els vots a favor de la majoria i del conseller de Cd’I+Liberals Víctor Pintos (Jordi Minguillon no hi era present) i amb les dues abstencions del PS+I. La consellera socialdemòcrata Dolors Carmona ha justificat aquesta abstenció manifestant que no estan d’acord “amb el procediment” ja que consideren que es tracta d’un “acte electoralista” convocar ara aquest concurs. Marsol, al seu torn, també ha lamentat que des del PS “es faci electoralisme d’un tema com els Serradells” i que “s’abstinguin en una obra tan important i necessària”.

Tal com ja s’havia avançat la setmana passada, la corporació ha procedit a votar la licitació d’un concurs per a les obres de reconstrucció dels Serradells i també de les millores que el comú hi vol fer aprofitant aquests treballs. En total es calcula que el cost sigui de 6,8 milions incloent aquestes optimitzacions. Marsol ha remarcat que encara estan negociants amb les companyies asseguradores i amb Progec, que era l’empresa que estava fent les obres en el moment de l’accident sobre els imports que han de satisfer les diferents parts però s’ha mostrat “optimista” que hi pugui haver un acord en breu. De moment, ha manifestat, hi ha una entesa per satisfer al comú quatre milions d’euros. El que està pendent, precisament, és si Progec es farà càrrec de les obres de la part que estava fent en el moment de l’incendi. De fet, el concurs s’ha plantejat de tal manera que Progec pugui ser el responsable de fer aquesta reconstrucció o no.

Tal com s’ha esmentat, de manera paral·lela a la votació del concurs també s’ha votat una ordinació de despesa plurianual de 4,5 milions d’euros per al 2020 i 2,3 milions per al 2021 per fer front a aquests treballs.

Marsol ha manifestat que el que pretenia la majoria tirant endavant aquest concurs era “marcar el camí” i avançar de tal manera que la següent corporació ja pugui adjudicar les obres o, si ho creu convenient, declarar-lo desert. Carmona ha lamentat la manca d’informació al llarg de tot el procés i considera que el comú ha hagut de tenir, al llarg d’aquest any, informació que fins i tot li hauria d’haver permès haver començat a fer la reconstrucció del centre abans. En aquest sentit, ha dit que potser la majoria “no ha estat prou a sobre” d’aquest procés i ha conclòs que el “més lògic” hagués estat que una mateixa corporació hagués tret el concurs i hagués fet l’adjudicació.

Marsol ha respost que els peritatges d’aquest tipus són molt llargs i que el concurs s’ha tret quan s’ha tingut el darrer informe, que els va arribar el 8 de novembre. El 15 de novembre, ha afegit, van tenir el primer esborrany de la proposta d’acord de les companyies i l’endemà o dos dies després ho van lliurar a la minoria, amb la qual cosa nega que no hi hagi hagut transparència. A més, ha defensat que el comú ha estat “súper diligent” en tot el procés posterior a l’incendi dels Serradells i ha remarcat que a ella li hagués agradat haver accelerat els terminis per començar ja la reconstrucció però que no ha estat possible.

stats