Reunió d'Espot amb el president de l'Assemblea General de les Nacions Unides

El cap de Govern ha felicitat Dennis Francis per la seva elecció i per la idoneïtat de la temàtica escollida

El cap de Govern, Xavier Espot, i el president de la 78a sessió de l'Assemblea General de les Nacions Unides, Dennis Francis.
ARA Andorra
19/09/2023
2 min

Andorra la VellaEl cap de Govern, Xavier Espot, ha felicitat el president de la 78a sessió de l'Assemblea General de les Nacions Unides, Dennis Francis, per la seva elecció i per la idoneïtat de la temàtica escollida: 'Pau, prosperitat, progrés i sostenibilitat'.

Espot també s'ha congratulat de la iniciativa impulsada per Francis de reactivar i accelerar la implementació de l'Agenda 2030 dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, a través de la cimera dels ODS que s’allargarà fins aquest dimarts.

El president de l'Assemblea General ha felicitat Andorra pel seu compromís en els àmbits educatius, de la inclusió i de la lluita contra el canvi climàtic i ha destacat la importància dels petits estats per implementar l'Agenda 2030.

El cap de Govern intervindrà en la taula prevista aquest dimarts, en el marc de la cimera dels ODS, que porta per títol 'Unitat i solidaritat: reforçar el multilateralisme per cooperar donar suport, seguiment i revisió a l'Agenda 2030'.

El cap de Govern comparteix amb el president de Letònia el procés d’aproximació a Europa

En la trobada entre el cap de Govern i el president de Letònia, Edgars Rinkēvičs, han pogut compartir el procés d’aproximació a Europa a través de l’acord d’associació. Els dos mandataris han fet el punt de l’agenda europea prevista per als mesos vinents en el que s’haurà de cloure el text de l’acord.

El president de Letònia, país que actualment ostenta la presidència del consell de ministres del Consell d’Europa, s’ha interessat i ha mostrat el seu suport al procés negociador de l’acord. Tots dos han coincidit en la finestra d’oportunitat que representa per a la diversificació de l’economia andorrana.

Espot i Rinkēvičs també han tractat la cooperació financera entre Letònia i Andorra. Així, s’han instat a posar en contacte als ministres de Finances per avançar en la signatura d’un Conveni de no Doble Imposició entre els dos països.

Tor es reuneix amb el seu homòleg dels Emirats Àrabs Units, Abdullah Bin Zayed Al Nahyan

La ministra Imma Tor i el seu homòleg dels Emirats Àrabs Units, Abdullah Bin Zayed Al Nahyan, han tractat els punts de discussió que s’abordaran a la cimera del Canvi Climàtic, la 28a COP, que els Emirats Àrabs Units acollirà el mes de novembre. Tor ha confirmat la presència al més alt nivell en aquesta cimera, i ha refermat el compromís d’Andorra en la defensa del medi ambient i en la lluita contra el canvi climàtic.

La primera jornada de treball a l’Assemblea General de les Nacions Unides ha finalitzat amb la participació del cap de Govern, Xavier Espot, i de la ministra d’Afers Exteriors, Imma Tor, a la recepció oferta per Alemanya amb motiu del 50è aniversari de l’ingrés d’aquest país a les Nacions Unides. Espot i Tor han pogut traslladar les felicitacions per aquesta efemèride al canceller, Olaf Scholtz, i a la ministra d’Afers Exteriors alemanya, Svenja Schulze.

stats