Política 25/01/2019

Una reunió amb ningú

La convocatòria d'Eva Descarrega per desplegar la Llei de Funció Pública es queda sense quòrum, després que els bombers també hagin descartat assistir-hi

Clara Garnica
2 min
La ministra de Funció Pública, Eva Descarrega, en una roda de premsa de l'any passat. / M. M. (ANA)

Andorra la VellaLa reunió convocada per la ministra de Funció Pública, Eva Descarrega, per començar a desplegar els reglaments de la nova Llei de la Funció Pública, no ha tingut quòrum. Descarrega havia convocat els sindicats aquest divendres a les 9.30 hores del matí, però no hi ha anat ningú. En d'altres paraules, s'ha quedat sola. Així ho han informat els sindicats i també el mateix Govern, que ha confirmat que la reunió ha quedat anul·lada.

Dimecres passat el Sipaag (Sindicat de Personal Adscrit a l'Administració) va anunciar que rebutjava assistir a la reunió, argumentant que "no escau iniciar les converses pel desplegament reglamentari" d'una llei que ha tingut els vots en contra de l'oposició i tenint en compte que hi ha unes eleccions properes que podrien fer canviar el color del Govern. Aquell mateix dia també van confirmar la seva no assitència el sindicat de duaners, el de la policia i l'USdA.

Per la seva banda, els dos sindicats dels bombers, l'ABA i A-118, sí que van assegurar que hi assistirien. Però han canviat de parer a última hora. Segons ha explicat el president de l'ABA, Joan Torra, els membres del sindicat estan de servei i no hi han pogut anar. Així se li va explicar a la ministra, per tal que mirés de canviar les dates, però no van obtenir resposta. Estan a l'espera que se'ls passi un calendari de les reunions establertes per poder-se organitzar, ha informat Torra.

Aquest dijous el Sindicat de l'Ensenyament Públic (SEP) també va comunicar que no assistiria a la reunió, en aquest cas argumentant que "després de gairebé un any d'haver aprovat el projecte de Llei de la Funció Pública, no hem rebut cap calendari de treball ni cap esborrany de cap reglament per desplegar la llei en el marc dels sis mesos previstos per fer-ho", van justificar. Ara bé, a diferència de la resta de sindicats, sí que estan disposats a seure a negociar.

Tot i la plantada dels sindicats, Descarrega manté el calendari per deixar avançats els reglaments de la llei abans que acabi la legislatura. Així ho ha explicat l'executiu a través d'un comunicat, en el qual es recorda, segons es recull en el text legislatiu recentment aprovat, que el Govern ha d'aprovar les normes reglamentàries necessàries per al seu desenvolupament en un termini màxim de sis mesos. En el comunicat, Descarrega ha tornat a convidar els treballadors de l’administració general a participar de les reunions de treball que començaran el mes de febrer i se celebraran cada mes fins al setembre i manté que "està previst que també estiguin implicats els secretaris d’Estat i directors, l’empresa consultora i els representants sindicals".

Aquests reglaments preveuen acabar de definir la carrera professional, el de l’avaluació de l’acompliment, el de la comissió de personal així com del reglament del comitè tècnic d’organització i gestió. De la mateixa manera es revisaran i actualitzaran els reglaments de selecció, promoció i carrera professional, de permisos retributius i de formació del personal de l’administració general.

stats