Política 27/10/2019

Reunions, trucades i recompte de suports a Sant Julià

Carolina Pujal podria ocupar la segona posició de la llista d'UL i Rossend Duró baixaria fins a la tercera

Ara Andorra
2 min
Una vista del poble de Sant Julià. / ARXIU ANA

Andorra la VellaSant Julià de Lòria segueix sent la parròquia on més hipotètiques candidatures es fan i es desfan. Aquest dissabte la llista d'Unió Laurediana semblava la més avançada, amb Josep Majoral al capdavant. En les últimes hores s'ha produït algun nou moviment i es confia en Carolina Pujal per a la segona posició, relegant d'aquesta manera l'actual conseller a l'oposició, Rossend Duró, a la tercera.

Pel que fa a a la plataforma que s'intenta articular al voltant d'una candidatura liderada per Cerni Cairat, a hores d'ara es pensa en Rossend Areny per al número 2 i Maria Àngels Ache per al 3. Fonts properes a la plataforma afirmen que les dues conselleres de DA actualment a la majoria comunal, Paqui Barbero i Meritxell Teruel, estarien fent pressió per obtenir un lloc en aquesta llista, si bé aquesta opció no comptaria amb el vistiplau d'alguns dels impulsors de la plataforma.

Mentrestant, el PS ha anunciat que té una llista a punt per si no arriba a cap acord amb una opció que integri altres sensibilitats polítiques de la parròquia. La possibilitat que el PS faci llista en solitari agafa força en cas que la plataforma de Cerni Cairat no acabi presentant llista. En cercles propers a DA es dóna per fet que hi ha un acord entre PS i terceravia per tal que Pere López faciliti una tercera llista a Sant Julià per restar vots a la candidatura de l'actual cònsol, Josep Miquel Vila, a canvi que Josep Pintat acabi presentant una llista de terceravia a Andorra la Vella per restar vots a la candidatura de Conxita Marsol. Aquest acord entre López i Pintat també tindria presència en altres parròquies.

La recuperació del comú de Sant Julià per part d'Unió Laurediana sembla un objectiu més a l'abast cada dia, més tenint en compte que l'enrenou que es va generar arran del recurs al Tribunal Constitucional per la llei de transferències i competències per part del comú de Sant Julià encara cou en diversos sectors de DA. Arran d'aquest afer algunes veus no han amagat la seva voluntat de fer caure l'actual cònsol i el seu equip facilitant que les sumes electorals beneficiïn UL.

stats