Política 05/04/2019

Roig denuncia "l'excés d'informació" de la campanya electoral

El candidat progressista aclareix que no s'ha de "coartar la llibertat de ningú" però "els formats són millorables"

M. Pérez
2 min
Els candidats de Progressistes-SDP a la llista nacional, Josep Roig i Delfí Roca, aquest divendres. / M. P.

Andorra la VellaLa darrera compareixença pública de la campanya electoral de Progressistes-SDP ha servit perquè el cap de llista, Josep Roig, hagi fet balanç sobre quines han estat les sensacions dels progressistes després d'aquestes dues setmanes electorals. Davant de l'Espai Columba de Santa Coloma, ha denunciat que el sistema d'entrevistes i tertúlies que s'han dut a terme durant aquests dies han fet que els ciutadans hagin estat sotmesos "a un excés d'informació molt gran" i la sobreinformació, "penso que no és bona". En aquest sentit, el cap de llista ha indicat que els mitjans de comunicació "són entreteniment" i, després d'haver participat en diferents debats amb la resta de candidats i representants de les formacions, "d'entreteniment n'hi ha hagut més aviat poc". "S'ha redundat moltíssim en temes fins a l'excés", i és per aquest motiu que Roig ha assegurat que "caldria plantejar-se en un futur el format que cal adoptar a escala d'informació". El candidat progressista ha aclarit que no s'ha de "coartar la llibertat de ningú de poder-se expressar" però, tot i això, "els formats són molt millorables".

Una altra de les denúncies de Roig ha estat referent a la "instrumentalització" que han fet els demòcrates de la campanya, fent que la CASS i el Govern en funcions juguessin a favor seu. "S'ha tirat de recursos interns per poder lligar trobades de darrera hora per intentar esgarrapar uns quants vots", ha dit, atribuint aquest fet a que "hi ha certs partits polítics que no les tenen totes i que, per tant, juguen al límit" per tal de formar una majoria "que està per veure si la conformen". És per aquest motiu que el candidat ha fet una crida perquè la gent vagi a votar, ja que "és un dret que s'ha d'exercir" i, l'abstenció, "ens perjudica a tots". A més, ha manifestat que "hi ha una manca de connexió entre la política i la ciutadania" perquè "la gent no ha vist en els polítics una resposta als seus problemes".

Fent una valoració general d'aquestes dues setmanes, des de Progressistes-SDP es creu que ha estat una campanya complicada, ja que "hem assistit a diferents escenificacions del que seria la polarització de la política", mentre la seva formació ha estat pendent "d'explicar el nostre programa i el model de país que volem", a diferència "d'altres que s'han dedicat més a polaritzar la política i intentar defensar un plantejament de bipartidisme que nosaltres no compartim". Quant a les sensacions, el candidat ha declarat que "són les que un pot tenir quan ha fet la feina ben feta" i ha posat en relleu que, personalment, "té la consciència molt tranquil·la". L'objectiu final, però, "és poder treure un resultat que ens permeti incidir en el futur del país" i, sobretot, "fer-ho des de dins de les institucions".

stats