Política 20/12/2018

Roig insisteix que LC treballa per presentar llista i que DA és present en les converses

Defensa la “necessitat” de tirar endavant la iniciativa per “fer escoltar la veu de Sant Julià al Consell General”

M. M.
2 min
El conseller de Cultura i candidat progressista, Josep Roig. / M. M.

Andorra la VellaContinua el ball de declaracions i contradeclaracions al voltant d'una possible llista que reediti el projecte transversal de Laurèdia en Comú (LC) per a la llista parròquia a les eleccions generals. El president del grup demòcrata, Laudislau Baró, deia aquest dimecres que desconeixia per complert que membres de LC (formada per independents i membres d'SDP i DA, principalment) estigués treballant per presentar una candidatura a les territorials i insistia que el projecte es circumscriu exclusivament a nivell comunal, on la plataforma actualment lidera el comú lauredià amb Josep Miquel Vila al capdavant. Però malgrat aquestes paraules, el conseller de Cultura de Sant Julià i candidat de Progressistes-SDP, Josep Roig, insisteix que s'està treballant per crear aquesta llista i que en les reunions de treball hi ha membres de DA, com el conseller de Finances, Joan Gómez.

“Hi ha gent que viu en realitats paral·leles i no és conscient de certes situacions”, ha girat en contra de Baró el conseller progressista; “algú es pensa que no parlem del futur i de la veu de Sant Julià al Consell General dins de Laurèdia en Comú?”. D'aquesta manera, Roig ha volgut insistir i deixar clar que actualment l'engranatge de la plataforma està en la fase de generar sinergies per trobar punts d'encontre per travar la candidatura, i que encara no s'ha parlat de noms. “Baró no ha estat en cap reunió ni tampoc en l'embrió del naixement de LC”, ha sentenciat. Tot i això, no ha posat la mà al foc perquè DA finalment en formi part ni tampoc ha negat que la llista pugui tirar endavant sense la presència demòcrata, “perquè l'important són les persones”.

“Tinc la sensació que quan vam guanyar les comunals DA va intentar capitalitzar LC i ara volen dilapidar i trencar el projecte”, fent referència implícita als punts de vista crítics i discordants perquè es troben expulsades de les juntes de govern comunal, de les conselleres Francesca Barbero i Meritxell Teruel, que són militants de DA.

Roig ha defensat la “necessitat” de tirar endavant aquesta llista transversal i unitària per “fer escoltar la veu de Sant Julià al Consell General” perquè hi ha decisions que es prenen a la cambra i també a l'executiu que afecten de manera directa la parròquia. Concretament, el candidat progressista ha parlat de tres aspectes claus d'aquesta legislatura que han afectat negativament. La polèmica aprovació de les lleis de transferències i competències comunals que Sant Julià va portar al TC, el projecte del vial de circumval·lació amb la necessitat d'instal·lar una rotonda a l'alçada del carrer Isidre Valls i la demanda perquè la duana espanyola habiliti dos carrils de sortida per evitar l'efecte 'embut', que “perjudica al país i la parròquia”.

stats