Política 31/03/2019

Roig transmet als comerciants que s'ha de trencar amb el bipartidisme

El líder progressista critica que els demòcrates facin campanya amb la rotonda del Punt de Trobada

M. Pérez
2 min
El cap de llista de Progressistes-SDP, Josep Roig, amb altres membres del partit durant la visita a l'eix comercial. / M. P.

Escaldes-EngordanyEl cap de llista de Progressistes-SDP, Josep Roig, acompanyat per alguns dels candidats a la llista nacional, així com dels representants territorials del partit a Escaldes-Engordany i Andorra la Vella, ha visitat aquest diumenge alguns dels establiments de l'eix comercial, programà en mà, per transmetre el seu punt de vista pel que fa a la dinamització del comerç i, a més, comunicar la intenció que tenen els progressistes d'acabar amb el bipartidisme i, per tant, trencar les majories al futur Consell General a partir de les pròximes eleccions del 7 d'abril.

Durant les trobades que s'han anat fent al llarg del matí, Roig ha posat en relleu que "les majories no són bones", com tampoc ho són "les minories àmplies". El líder progressista creu que el resultat d'un hemicicle poc fragmentat "és el que veiem avui en dia, un país molt pitjor del que nosaltres el vam deixar el 2011" i, per aquest motiu, ha dit que per millorar la situació actual el que es requereix són "diferents punts de vista". Per tant, Progressistes-SDP vol aportar la seva visió durant la pròxima legislatura i, precisament, "afrontarem la darrera setmana de campanya parlant d'això", ha indicat.

Per la seva banda, la candidata progressista a Escaldes-Engordany, Elisabet Zoppetti, ha reiterat els problemes existents que pateix la part central de la parròquia, ja que "a partir de la plaça Coprínceps cap amunt, la cosa està molt parada". Tanmateix, ha incidit en què s'han de promocionar els comerços i les zones menys conegudes perquè sinó "la gent es queda amb la idea que Andorra és un carrer" i "el que ens dol és que el coneixement d'Escaldes-Engordany es limita a Vivand i Caldea". Pel que fa als referents culturals del Centre Històric, la candidata creu que no hi ha "un pla general de turisme" perquè cada parròquia "es veu sotmesa a treballar per la seva banda" i ha argumentat que el problema radica en el fet que "les associacions tenen els pressupostos molt limitats". Per tant, ha manifestat que s'ha de dur a terme una reestructuració d'Andorra Turisme per tal de "donar sortida a totes les iniciatives culturals", així com donar suport estatal.

Demòcrates fa campanya amb la rotonda del Punt

"Em sembla que això és instrumentalitzar una qüestió que ha preocupat durant molts anys a la gent". Amb aquestes paraules s'ha referit Roig a les declaracions que va recollir aquest dissabte l'ARA Andorra del cap de llista de Demòcrates+Independents a Sant Julià de Lòria, Carles Álvarez, referents a la creació d'una rotonda propera al Punt de Trobada.

El candidat progressista ha estat molt clar i ha afirmat que "això, a casa meva, se'n diu faltar al respecte a les persones", perquè li sembla incomprensible que "el Govern no s'hagi plantejat fins ara la importància que té aquesta rotonda" pels treballadors i pels ciutadans de Sant Julià. A més, ha posat en relleu que "a una setmana de les eleccions, sortir amb aquesta qüestió em sembla electoralista".

Tot i això, el candidat ha celebrat el posicionament d'altres forces polítiques que ara "se sumen al carro" de fer la rotonda que tant necessita la parròquia, així com la finalització dels treballs del vial i l'aparcament.

stats