Política 09/10/2019

Ros veu positiu per a Andorra el nomenament de Borrell

L’ambaixador d’Espanya creu que el fet que el ministre sigui del Pirineu i conegui la realitat andorrana pot ajudar en la negociació amb la UE

A. S.
1 min
Àngel Ros creu que el nomenat de Borrell és positiu per la negociació d'Andorra amb la UE. / A.S.

Andorra la VellaÀngel Ros, ambaixador d'Espanya Andorra, només pot "concebre de forma positiva" que Josep Borrell, ministre d'Afers Exteriors espanyol en funcions, fos nomenat aquest dimarts com el màxim representant de la diplomàcia europea. Ros creu que el fet que el ministre conegui el Pirineu i Andorra ha de ser un "element addicional" per la negociació que està tenint el Principat per l'acord amb la Unió Europea. Cal recordar que fa un any Borrell ja va manifestar la seva opinió sobre l'acord d'Andorra dient que si volia entrar dins la UE, ho havia de fer amb totes les conseqüències que això suposava, paraules que va matisar l'endemà. Així i tot, l'ambaixador veu en el sentit positiu aquest nou càrrec de Borrell, i ha declarat que des del punt de vista espanyol "estem acompanyant a Andorra en aquest procés com un país coneixedor de la realitat andorrana" juntament amb França.

En aquest sentit, l'ambaixador també s'ha mostrat optimista pel que fa als resultats de les proves que es van realitzar a l'aeroport d'Andorra-la Seu. Tot i que ha explicat que encara no se sap res i que es manté el calendari previst, el qual establia que l'informe havia d'estar redactat a finals d'aquest mes d'octubre, Ros ha mostrat tenir bons "'feelings'" en aquest sentit, ja que creu que un bon indicador és el fet que hi havia tres dies per a fer les proves i finalment es van fer en dos. Ha recalcat diverses vegades que desconeix cap novetat, però ha assegurat que en el cas que l'informe sigui favorable, l'aeroport podria estar operatiu l'abril del 2020.

stats