Política 22/08/2014

Rosa Ferrer obre la porta a reconèixer Catalunya si s'independitza

La cònsol major d'Andorra la Vella diu que "si Catalunya fa un procés normal, serà un estat més amb el qual Andorra es relacionaria"

Laia Vicens
1 min
Rosa Ferrer, al centre, a la Jornada de Municipis dels Països Catalans / UCE

Prada (Conflent)La cònsol major d'Andorra la Vella, M. Rosa Ferrer, ha obert la porta a reconèixer Catalunya si s'independitza. "Si Catalunya fa un procés normal, igual que nosaltres, seria un estat més amb el que Andorra es relacionaria", ha dit Ferrer a preguntes dels mitjans de comunicació. Ferrer ha fet aquestes declaracions aquest divendres a Prada, on participava en un debat a la Universitat Catalana d'Estiu (UCE).

Ferrer ha avisat que el procés ha de ser "democràtic i participatiu", i ho ha comparat amb el procés escocès, que sí que es pot "manifestar-se a través de les urnes". Durant la ponència sobre la visió del procés sobiranista de Catalunya, Ferrer ja ha assegurat que "la configuració dels estats s'ha d'aconseguir per la força de les urnes, no de les armes", en una referència al dret a decidir dels catalans.

L'"alcaldessa" de la capital d'Andorra també s'ha referit al mutisme del govern andorrà sobre el cas Pujol, i ha justificat que es tracta de "política pura i dura". "Cal complir amb la legalitat" i "seguir els criteris internacionals amb els termes legals que hi ha", ha dit Ferrer. En declaracions als mitjans, Ferrer ha dit que el cas Pujol no afecta negativament el nom d'Andorra, perquè el país fa "treballs i esforços" en aquest sentit.

stats