Política 28/10/2019

Rosa Gili deixa el Consell General per optar a ser cònsol d'Escaldes-Engordany

DA, Unió per Escaldes, PS i terceravia presenten candidatures pels comicis del 15 de desembre

Carles Alonso
2 min
La candidatura del PS. / C. A. (ANA)

Escaldes-EngordanyLa sorpresa a Escaldes-Engordany ha saltat a poc menys de dos quarts d'onze del matí, quan ha començat a córrer que la presidenta suplent del grup parlamentari socialdemòcrata, Rosa Gili, acabava de presentar la renúncia al seu escó del Consell General. Això representava que automàticament es feia la llum de qui seria la candidata al comú escaldenc, pel que fa a la candidatura del PS. I així ha estat. Quan el Partit Socialdemòcrata ha presentat la llista, s'ha pogut comprovar el fet que Rosa Gili encapçalava la llista. Aquest fet ha restat protagonisme a les primeres dues llistes presentades, primer la de DA amb Miquel Aleix al capdavant i després la d'Unió per Escaldes-Engordany, amb Higini Martínez-Illescas com a candidat a cònsol major. En els passadissos del comú escaldenc s'han trobat PS i terceravia amb Jordi Rubia, com a candidat a cònsol major. La notícia era pública i més quan a un quart d'una, Rosa Gili s'ha personat al comú d'Escaldes-Engordany.

A les 10 del matí la candidatura de Liberals + SDP al comú d'Escaldes s'ha personat al comú per a la presentació de la seva candidatura a les comunals. El secretari general del comú, Àngel Grau, conjuntament amb l'actual cònsol major, Trini Marín, els han rebut, però no han pogut oficialitzar la candidatura ja que només disposaven d'un presentador, i havien de ser dos. La candidatura estava encapçalada pel candidat a cònsol major Higini Martínez-Illescas, que ha hagut de cedir el pas a la candidatura de Demòcrates perquè han arribat cinc minuts més tard. Els de DA, amb el candidat a cònsol major Miquel Aleix i la candidata a cònsol menor, Núria Barquín han estat presents en una llista que ha estat oficialitzada a les 10 hores i 12 minuts. El candidat a cònsol major per Demòcrates, Miquel Aleix, ha manifestat que "presentem una llista on repeteixen dues persones de la llista que governa (en referència a Jordi Vilanova i Laura Lavado) i la resta són cares noves, exceptuant Núria Barquín i a mi mateix". El mateix Aleix ha comentat que "esperem que la gent de la parròquia ens doni confiança amb l'objectiu de seguir amb el projecte polític, que és continuista". Pel que fa al cap de llista de la candidatura d'Unió per Escaldes-Engordany, Martínez-Illescas ha comentat que "hem format una candidatura paritària, de set homes i set dones, amb advocats i especialistes en comptabilitat".

La notícia sorpresa ha sortit cap a les 10.30 hores quan s'ha sabut que la presidenta adjunta del grup parlamentari socialdemòcrata (PS), Rosa Gili havia presentat la dimissió del seu escó al Consell General. Gili, que va guanyar a la parròquia d'Escaldes-Engordany a les darreres eleccions nacionals, és d'aquesta manera una ferma aspirant a cònsol major escaldenca, en una llista que segons la mateixa Gili "està molt preparada per treballar per la parròquia".

La darrera candidatura presentada ha estat la de terceravia, que ho ha fet a les 11.45 hores, amb el seu cap de llista Jordi Rubia, que ha destacat que "som una candidatura jove que volem canviar moltes coses del comú d'Escaldes-Engordany". El consell de comú ha aprovat, certificat i validat les quatre candidatures que començaran la campanya electoral el proper 1 de desembre.

stats