Política 30/08/2019

Rossell abandona Liberals pels "vicis que tant criticàvem de DA"

L'exsecretari general aclareix que la decisió no està provocada pel cas Chato, encara que sí lamenta la defensa dels ministres Gallardo i Jover

Joan Ramon Baiges
2 min
Amadeu Rossell durant una entrevista. / LIBERALS D'ANDORRA

Andorra la VellaL'històric Amadeu Rossell ja no és militant liberal. L'exsecretari general i l'exsecretari de relacions internacionals, Valentí Martí, han abandonat de manera irrevocable la seva afiliació, com també ho ha fet Manel Montes, expresident de Joves Liberals.

Rosell, que ahir va lliurar la carta a Gerard Estrella, el seu successor, ha volgut deixar clar aquest divendres en declaracions a l'ARA Andorra que la seva decisió no té absolutament res a veure amb l'anomenat cas Chato, a qui considera una "persona honesta que ha posat el seu càrrec a disposició del ministre, cosa que no tothom fa".

La carta de Rossell

El disgust de Rossell s'arrossega des de fa temps i és per les maneres de fer del partit liberal, "on només mana una persona i les informacions arriben a través de la premsa".

El polític massanenc està molt dolgut, i recorda que sempre ha estat a disposició del partit: "He demanat dimissions, mocions de censura, he penjat cartells, i ara et sents com un gos durant les vacances quan la família marxa i el deixa".

La seva queixa no va dirigida a Chato, sinó a les formes de fer, que "son les mateixes que tant vam criticar els liberals dels demòcrates, i ara resulta que nosaltres actuem de la mateixa manera".

Encara que no ha estat possible contactar directament amb Valentí Martí, aquest també ha confirmat a aquest rotatiu la seva marxa i per motius similars, per la falta d'informació, la poca comunicació i els "vicis" que tant es van criticar de DA.

En la carta de Rossell a Estrella, aquest remarca que "he conclòs que les dinàmiques d'aquest partit així com les formes de fer que se'n deriven d'un temps ençà, no encaixen amb la meva forma de veure i entendre la defensa del que és, i serà, la meva ideologia més profunda i liberal".

Rossell no acusa directament Chato, però sí que critica les manifestacions dels ministres Jordi Gallardo i Eric Jover sobre l'actual secretari d'Estat d'Economia: "No es poden fer unes declaracions com les que han fet perquè la llei és prou clara i agradi o no s'ha de complir i, en aquest cas, no puc més que estar d'acord amb el PS".

L'exsecretari general de Liberals també ha aclarit que va donar suport al pacte de Govern amb DA "que ens ha donat quatre ministres", però alhora ha reiterat les formes de fer: "Ni tan sols han presentat els ministres als militants, no estan complint amb els estatuts del partit, i tampoc es fa des de les executives parroquials, anem de floreros".

Rossell ja tenia pensat allunyar-se de la política, encara que ha destacat que "mai deixaré de fer-ne", sense especificar des de quina posició. De moment, Rossell, qui va ser un dels homes forts de Liberals, no ha rebut cap trucada ni contacte d'algun dirigent de pes del partit: "Sí de molts amics i militants, i això és una prova més de la manera de fer", conclou.

stats